3.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMadisel põles hoone

Madisel põles hoone

112Häirekeskus sai kell 12.48 teate põlengust Kambja vallas. Umbes kilomeetri kaugusel Kambja alevikust Madise külas põles elumajaga kokku ehitatud kõrvalhoone.

 

Elumaja osa tules kahjustada ei saanud. Päästjad lõpetasid kustutustööd kell 15.08.

Kohal käinud päästekeskuse menetlusinspektori esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse hoonele liiga lähedale ohutusnõudeid eirates tehtud järelevalveta lõkkest. Tuul oli maja poole ning lõkkest lennanud säde süütas hoone.

Tuleohutusnõuetest

Alla ühemeetrise läbimõõduga lõkke tegemisel peab lõkkekoht paiknema hoonetest või põlevmaterjali hoiukohast vähemalt 8 meetri kaugusel.

Üle ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkke tegemise koht paiknema vähemalt 15 meetri kaugusel hoonetest või põlevmaterjali hoiukohast.

Lõke peab olema järelevalve all ning käepärast peavad olema esmased tulekustutusvahendid ämber veega, kustuti või veega täidetud voolik. Lõkkeaseme ümbrus tuleb puhastada taimestikust ning vajadusel piirata mittesüttiva pinnasega, et tuli lõkkest kaugemale ei leviks. Tugeva tuulega, ehk ca üle 5 meetri sekundis, lõkke tegemine on keelatud.

Loetumad