8.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKammeri koolis üllatati nii poisse kui tüdrukuid

Kammeri koolis üllatati nii poisse kui tüdrukuid

joomplu:1194Kammeri koolis tähistati 28. veebruaril poistepäeva. Ürituse kava oli väga võistlusterikas, korraldajateks olid õpetajad Andri Kuusk ja Ain Sutt.

Alustati rivistusega tööõpetusmaja ees. Esimesed võistlused olid puutöös (meisterdamine) ja konstruktori koostamises. Need lapsed, kes ei osalenud, said samal ajal vaadata filmi ,,Poistepäev 2008“.

joomplu:1194Kammeri koolis tähistati 28. veebruaril poistepäeva. Ürituse kava oli väga võistlusterikas, korraldajateks olid õpetajad Andri Kuusk ja Ain Sutt.

Alustati rivistusega tööõpetusmaja ees. Esimesed võistlused olid puutöös (meisterdamine) ja konstruktori koostamises. Need lapsed, kes ei osalenud, said samal ajal vaadata filmi ,,Poistepäev 2008“.

Ilm oli väga tuisune ja lörtsisajune, aga see ei takistanud tiigi peal olemist. Kasvataja-tegevusjuht Vahur Vares tutvustas ühte oma harrastest – kalapüüki. Kõik huvilised said proovida augu puurimist jäässe.

Järgnesid täpsus- ja osavusalad: õhupüstolist laskmine ja nooleviskamine tööõpetusmajas ning vibulaskmine õues.

Väga põnev oli peredevaheline viktoriin, mille paljudele küsimustele saadi vastus ekraanilt nähtu põhjal.

Võistlustel mitteosalejatel tuli meisterdada tööõpetusmaja ette lumest tehniline vahend. Pered üllatasid lumest kerkinud meistriteostega. Eriauhinna sai rahutank ,,Roosapanter”.

Õhtusöögi ajal õnnitlesid tüdrukud poisse kauni kaardiga. Kõigile jagati kommi.

Peale sööki toimus peredevaheline jäähokivõistlus. Läbi tuisu ja tuule aeti prožektori valguses hokikeppidega mööda lumist jääd litrit taga.

Päeva võitjaks tuli viies pere.

Üritus meeldis kõigile – oli väga hästi organiseeritud ja läks igati korda.

Märka ilu enda ümber!

8. märtsil oli Kammeri kooli õpilaskodu tütarlaste peres pärastlõuna teemal ,,Juuksurite töötuba“.

Külla tulid Tartu kutsehariduskeskuse täiskasvanute koolituse osakonna kaudu juuksuri eriala õppivad inimesed. Töötuba viisid läbi 7 juuksurit, kes rääkisid põgusalt juustehooldusest ning õpetasid punumistehnikas soengute tegemist.

Kõik tüdrukud olid huviga kuulamasvaatamas ja said endale ka uhked soengud.

Juuksurineiusid tänati kaartide ja tulbiõitega.

Tantsimine on nii vaimne treening kui füüsiline tegevus

Peale õhtusööki tervitasid tüdrukuid üllatuskülalised Revalia Tantsukooli Elva osakonnast.

Tantsijateks olid Rauno Laan ja Kadi-Liis Hansen Elva gümnaasiumi 3. klassist. Tantsijatest ja tantsudest rääkisid tantsupaari esindajatena emad Kersti Hansen ja Kadi Laan.

Lapsed said teada, mille poolest erineb peotants võistlustantsust ja tantsude liikidest. Võistlustants nõuab professionaalset ettevalmistust, aega ja pühendumist. Lapsed nägid seda, kuidas poiss tüdruku tantsupõrandale kutsub ja peale tantsimist kohale saadab. Nad kuulsid, kui palju aega kulub treeninguteks ja millised peavad olema jalanõud ning riided.

Peotantsijad esitasid neli Ladina-Ameerika tantsu: samba, tšatša, rumba ja džaivi. Esindajad-lapsevanemad tutvustasid esitatud tantsude viise ja eripära. Meie õpilastele meeldis kõige enam džaiv.

Üheskoos õpiti samba ja tšatša põhisammusid ja liikumist.

Külalised tänasid vastuvõtu eest ja kiitsid meie kooli osavaid tantsuõppijaid.

Lõpetuseks kajas suur aplaus peotantsijatele. Tore, kui leidub inimesi, kes leiavad tasuta aega teiste jaoks.

Oleme tänulikud oma külalistele selle õnnestunud päeva heategevusürituse eest!

Kasvataja Ester Viinalass ja huvialajuht Hele Kõrs

Loetumad