0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivNoortekeskuses tuleb IT öö

Noortekeskuses tuleb IT öö

joomplu:331MTÜ Öökull Kambja noortekeskuses algab 30. märtsil kell 18.00 üle-eestiline IT ÖÖ. Noored kogunevad üle Eesti noortekeskustesse ja mõtlevad seal välja lahedaid ideid teemal „Kuidas IT kaudu elu koolis põnevamaks muuta“. IT ÖÖ elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

joomplu:331MTÜ Öökull Kambja noortekeskuses algab 30. märtsil kell 18.00 üle-eestiline IT ÖÖ. Noored kogunevad üle Eesti noortekeskustesse ja mõtlevad seal välja lahedaid ideid teemal „Kuidas IT kaudu elu koolis põnevamaks muuta“. IT ÖÖ elluviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

IT ÖÖ on noortele mõeldud suursündmus, mis toimub korraga ja ühtemoodi 20 noortekeskuses üle Eesti. IT ÖÖ eesmärgiks on äratada noortes huvi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonna suhtes, näidata seoseid teiste valdkondadega ja kummutada levinud stereotüüpe IT spetsialistidest.

“Eestis on täna tööturul IKT-spetsialiste suhtarvult ligi 1,5 korda vähem kui Euroopa Liidus keskmisena. See on üks põhjustest, miks Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) koostöös oma liikmesettevõttete, noortekeskuste ja ülikoolidega on algatanud IKT erialade populariseerimise projekti, mille raames toimub teist aastat järjest ka IT ÖÖ, “ märkis Enn Saar Elion Ettevõtted AS arendustalituse direktor, ITL juhatuse liige.

Kool ja IT on valitud selle aasta teemaks, kuna see on kõikidele noortele tuttav keskkond ja see puudutab otseselt neid. Noortel on võimalus mõelda uusi ideid, alates ainetundide huvitavamaks muutmisest, huviringide korraldamisest kuni koolielu mugavusteenusteni välja.

Tegemist on meeskonnatöö üritusega, kus kõik kohaletulnud – nii õpilased kui õpetajad on võrdsed ning üheskoos mõeldakse ideed välja nullist teostuseni. Erilisus seisneb selles, et kõik keskused on omavahel ühenduses ning tegevused toimuvad kõikides noortekeskustes sünkroonis. Lõpptulemusena valmib igas keskuses 4-6 ideeprojekti, mis kohapeal ka ette kantakse. Nendest valitakse iga keskuse peale parim, mis pannakse üles www.startit.ee ja StartITFacebook´i keskkonda. Mõttetalgutel tekkinud ideed saavad koolid koheselt ka kasutusele võtta kui vähegi soovi on.

IT ÖÖ sündmusi on võimalik otsepildis jälgida www.eank.eu vahendusel ja kuulata www.noorteraadio.ee kaudu. Tegevuste elluviimisel osalevad lisaks noortele ja noortekeskustele ka IT valdkonna tudengid ja mitmete IKT ettevõtete esindajad. Lisateavet ja osalevate keskuste nimekirja leiad aadressil http://startit.ee/it-oo.

IT ÖÖ on kulminatsiooniks üleeuroopalisele kampaaniale “e-oskuste nädal”(e-Skills week), mida tähistatakse 2012. aastal 26.-30. märtsini 30 Euroopa riigis. Kampaania põhisõnumiks on – IKT on tänapäeval juba kõikjal ja sellega seotud oskused on vajalikud tööturul konkurentsivõimeline olemiseks igal alal. IT ÖÖ on ka Teadusaasta ametlik üritus www.miks.ee.

Loetumad