2.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHuvilisi oodatakse kogukonnateenuste arendamise koolitusprogrammi

Huvilisi oodatakse kogukonnateenuste arendamise koolitusprogrammi

Tartumaa arendusselts kutsub piirkonna elanikke osalema koolitusprogrammi, mille eesmärgiks on aidata kaasa maapiirkonna elukeskkonna kvaliteedi parandamisele läbi uute kogukonnateenuste.

Koolitusprogrammi jooksul aidatakse osaleval külal või kogukonnal arendada välja teenus, mis põhineb kogukonna vajadustel või kasutab olemasolevat potentsiaali-ressurssi ning aitab kaasa kogukonna arengule. Selle jaoks kasutatakse programmi jooksul mitmeid erinevaid meetodeid: ajurünnakuid, rühmatöid, mõttetalguid, õppereisi, esitlusi, individuaalnõustamist jmt. Koolitustsüklite vahel teevad kogukonnad teenuse arendamiseks iseseisvat ja juhendatud tööd. Koolitusprogrammi viivad läbi Eesti Maaülikooli koolitajad.

Kogukondade koolitusprogramm on üks osa rahvusvahelisest koostööprojektist Innovative Village (partneriteks Soome ja Põhja-Iirimaa), mille eesmärgiks on aidata maapiirkonnas kaasa kogukonna vajadustel põhinevate teenuste arengule, leides selleks uudseid lahendusi ja kaasates kohalikke elanikke. Rahvusvahelisel tasandil toimub olemasolevate heade praktikate kogumine ja jagamine ning mitmed konverentsid külade omavaheliseks suhtlemiseks, kogemuste vahetamiseks ja uute teenuste arendamiseks.

Koolitusprogramm kestab ca pool aastat ja koosneb 5 kohtumisest (üks 2-päevane koolitus, kolm 1-päevast koolitust ja üks 2-päevane Eesti-sisene õppereis). 1-päevased koolitused on planeeritud reedeti ning 2-päevased kohtumised neljapäevast reedeni. Esimene kohtumine toimub septembri keskpaigas.

Osalema on oodatud külad-kogukonnad, kes on valmis ühiselt projektis kaasa lööma ning hiljem plaanitut ka koos ellu viima (projektis osalejatena nähakse ette igast külast/kogukonnast 5 inimest).

Projektis osalevate külade-kogukondade arv on piiratud, mistõttu tuleks osalemissoovi avaldamiseks saata täidetud taotlusvorm hiljemalt 29.05.2012 e-posti aadressile triin@tas.ee. Programmis osalejad selguvad juunikuu jooksul.

Loetumad