4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPeeter Murumetsa esimesed sammud meistriteel

Peeter Murumetsa esimesed sammud meistriteel

Tisler tooliga.Tartu kutsehariduskeskuses õppiv kambjalane Peeter Murumets võitis noorte mööblitislerite kutsevõistluse, mis peeti märtsis Valgamaa kutseõppekeskuses.

Tisler tooliga.Tartu kutsehariduskeskuses õppiv kambjalane Peeter Murumets võitis noorte mööblitislerite kutsevõistluse, mis peeti märtsis Valgamaa kutseõppekeskuses.

Võistlust kirjeldatakse elukestva õppe arendamise sihtasutuse Innove koduleheküljel avaldatud pressiteates:

„Võistlejad pidid 18 tunni ehk 3 päeva jooksul valmistama laekataolise kõnepuldi, millel on ees uks. Materjaliks kasutati liimpuitu, servamata lauda ja vineeri; terve mööblidetail tuli kasepuidust ning kõik materjalid anti võistlejatele korraldaja poolt.

Edukaks ülesande sooritamiseks pidi võistleja õigesti lugema jooniseid, mõistma juhiseid, kasutama masinaid, valmistama seotiseid ning tundma materjale ja protsesse.

Eesti Mööblitootjate Liidu juht ning kohtunikekogu esimees Ain Tats ütles, et sel aastal oli tase võrreldes eelnevate aastatega kõvasti tõusnud. „Seitsmest osalejast viis said töö õigeaegselt valmis, kõik järgisid kenasti ohutusnõudeid ja andsid endast parima.“

Tislerite jõuproovist võttis osa 7 võistlejat erinevatest koolidest.

Võitja Peeter Murumets sai võimaluse esindada Eestit oktoobris Belgias toimuval rahvusvahelisel kutsemeistrivõistlusel EuroSkills 2012.

Teisele kohale tuli napi vahega Võrumaa kutsehariduskeskuse õpilane Rain Toming. Pronksmedali viis koju Tallinna Ehituskooli õpilane Timo Sepp.

Mööblitislerite kutsevõistlust korraldas sihtasutus Innove koostöös Valgamaa kutseõppekeskuse ja Eesti Mööblitootjate Liiduga, kellest viimane töötas välja ka noortele võistlejatele pakutava ülesande. Võistlust rahastas Euroopa Sotsiaalfond. Õla panid alla ka mitmed sponsorid. Peasponsorid: Tiksoja Puidugrupp AS ja Valga Gomab Mööbel AS.“

Peeter Murumets: „Oma elukutsevalikus olin kindel juba kaheksandas klassis.“

Kambja kooli juubeliaastal kirjutasid vilistlased almanahhi koostajate palvel lugusid oma uutest väljakutsetest.

Tootsi Taskutes on avaldatud ka Peeter Murumetsa sõnum:

„Väiksest peale meeldis mulle puust asju teha. Kambja kooli puutöökojas õppisin tegema igasuguseid väiksemaid asju. Üheksandas klassis tegin juba öökapi ja diivanilaua. Oma elukutsevalikus olin kindel juba kaheksandas klassis.

Ma läksin Tartu kutsehariduskeskusesse mööblitisleriks õppima. Ma ei ole oma valikut kahetsenud. Vaatamata koolis omandatud oskustele leian, et mul on veel väga palju õppida. Selleks, et saada meistriks, on vaja palju pingutada.

2011. aasta kevadel oli mul võimalus esimest korda osaleda vabariiklikul kutsekoolide mööblitislerite kutsevõistlusel. Ma sain teise koha.

Ma osalesin ka 2012. aastal mööblitislerite kutsevõistlusel, kus tulin esimeseks. Sellised võistlused annavad juurde palju kogemusi. Näen teiste tööd ja ka mind nähakse.

Kindlat tulevikuplaani mul veel ei ole – tahaks töötada mõnes väikefirmas, kus tehakse täispuidust mööblit. Kõigepealt tuleb mul aga kool lõpetada.“

 

Toivo Ärtis

Loetumad