13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVahvad Vanaemad tõid Mulgimaa Kambjasse

Vahvad Vanaemad tõid Mulgimaa Kambjasse

Vene rahvarõivais naisansambel.Ansambleid oli kohale tulnud Jõgeva-, Võru-, Põlva,- Valga- ja Tartumaalt, esmakordselt oli esindatud Mulgimaa – ühtekokku 15 ansamblit ja üks trio. Paljud esineja olid juba „vanad tuttavad“, kes igal aastal leiavad tee Kambjasse.

Vene rahvarõivais naisansambel.Ansambleid oli kohale tulnud Jõgeva-, Võru-, Põlva,- Valga- ja Tartumaalt, esmakordselt oli esindatud Mulgimaa – ühtekokku 15 ansamblit ja üks trio. Paljud esineja olid juba „vanad tuttavad“, kes igal aastal leiavad tee Kambjasse.

Alati on suur rõõm kohtuda ka uute tulijatega. Sel aastal oli neid päris mitmeid. Mustvee naisansambel Rodnik üllatas vene rahvalauludega. Juhendaja Jelena Putškova rääkis, et nende eesmärgiks ongi vene rahva- ja kombelaulude ning traditsioonide kogumine ning hoidmine.

Uued tulijad olid ansamblid Vingerjas ja Eluõied Peipsi veerest Kasepäält

Eks paljudes ansamblites on laulmas vanaemasid, kuid „Kambja Lüüral“ käisid esmakordselt esinemas Vahvad Vanaemad Viljandimaalt Mustlast. Meie vanadeks tuttavateks on aga 7 Vaprat Vanaema Elvast. Vahva kokkusattumusena on mõlema ansambli juhendaja eesnimeks Juta.

Kontserdi avas Kambja naisansambel. Need, kes ootasid juhendajana ette astuvat Anu Irdi, said üllatuse osaliseks. Klaveri taha istus hoopis pianist Sven Kullerkupp, keda seob ansambliga pikk koostöö.

Naisansamblite esinemiste vahel tõmbas oma lauludega tähelepanu Rõngu meesansambel. Rõngust olid pärit ka lõbusaid tantsunumbreid esitavad trupid Pärastpoole ja Vahvad.

Särtsakad Räpina naised ansamblist Fanni panid saali hetkega kaasa elama.

Iga-aastaselt pakub õhtujuhtidele keeleväänamist Valgamaa kollektiiv Kõueõied. (Proovige isegi seda nime kiirelt ja selgelt öelda.). Nende juhendajale Merle Soonbergile teeb see muidugi nalja.

Tänutäheks 2 GB mälu meenepulgal

Enne, kui ansambel „Tuulest viidud“ alustas tantsitamisega, oli aeg tänusõnade ütlemiseks.

Igale ansamblile meenutab „Kambja Lüüral“ osalemist tänukiri. Aga see polnud veel kõik: et inimese mälu on nagu on ja aastad teevad oma töö, said kõik osalenud ansamblid meenepulgal kaasa 2GB mälu.

Suur tänu Elmet Neumannile ja Toomas Pihlaule Neumannstuudiost, kes selgi korral tagasid „Kambja Lüüral“ hea helivõimenduse. Osalejad ütlesid, et heliteenindus oli tasemel ja superhea oli laulda!

Kevadkontserdi jäädvustas piltidele fotograaf Indrek Lulla.

Lilled ja liblikad tõid peosaali mõnusalt kevadise ja päikseliselt särava atmosfääri. Selle eest väärib tänu Katrin Luik.

Kontserdi kordust saab näha Udo Valdneri poolt salvestatud DVD-lt.

Tänu Aime Vilule saime näha Rõngu tantsijaid ja lauljaid.

Suur tänu kõigile osalejatele ja külalistele, kes olid tulnud Kambjasse siit- ja sealtpoolt Tartumaad.

Kambja Lüüra sai teoks tänu Kambja vallavalitsusele ja Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupile.

Laulmiseni!

Kambja valla kultuurijuht Pille Tammelan


Samal teemal:

Fotod: Kambja Lüüra 2012

Loetumad