1.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKutseõppeasutused on avanud õppegrupid täiskasvanutele

Kutseõppeasutused on avanud õppegrupid täiskasvanutele

2012. aastal on 180 õppurit, kes on 25 või vanemad, omandamas kutseharidust eraldi õpperühmades 7 kutseõppeasutuses üle Eesti. Mitmed õppeasutused on valmis samuti õppegruppe avama just küpsemale õppijale.

Seda võimalust saad kasutada kui Sinu hariduse omandamine jäi aastate taha ning on minetanud oma funktsiooni, kuid nüüd oled motiveeritud leidma uut rakendust läbi uue kvalifikatsiooni omandamise, aga Sa ei soovi asuda tavaõppesse koos noortega. Õppimine omaealiste, elukogenud inimestega, ühes grupis oleks meelepärasem? Programmi alusel õppimisele ei ole eelduseks varasem sarnane haridus, töötamine antud erialal või töötuse staatus. Oluline on vaid tahe õppimiseks.

Samas on endiselt programmi KUTSE raames võimalik jätkata varem alustatud õpinguid.

Kui sa oled kunagi katkestanud õpingud kutseõppeasutuses ning tahaksid need nüüd lõpetada, siis on programm KUTSE just sinule !

Kas ka Sinuga juhtus nii, et majandusõitsengu ajal tundus töötamine mõistlikum kui õppimine ning praktikalt tagasi kooli Sa enam ei jõudnud? Nüüd aga on olukord tööturul hoopis teine. Äkki kuluks lõputunnistus siiski ära?

See programm on suunatud Sulle, kui oled õppinud kutsekoolis ja ajavahemikus 01.01.2000-

01.09.2010 selle pooleli jätnud. Katkestamise põhjused pole olulised.

Huvi korral pöördu kutsekooli, kus sooviksid oma õpinguid jätkata.

Kui asud õppima programmi KUTSE alusel, siis on Sul võimalik taotleda õppijatele ettenähtud  õppetoetust, sõidusoodustus ja  koolilõuna toetust. Õpe on TASUTA!

Kooli kontaktandmed leiad aadressilt www.hm.ee/kutse

Uuri oma võimalusi kohe!

Lisainformatsiooni saad ka telefonil 735 0382 ja e-posti teel aivi.virma@hm.ee või jatkukutse@hm.ee

Loetumad