4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv"Tour de l´Estonie" etapi vahefiniš Kambjas

"Tour de l´Estonie" etapi vahefiniš Kambjas

Rattavõidusõit.Eesti kõige pikema traditsiooniga jalgrattaspordivõistluse Saaremaa Velotuur etapi vahefiniši võitja selgub 13. juunil mäefinišis Kambjas.

Rattavõidusõit.Eesti kõige pikema traditsiooniga jalgrattaspordivõistluse Saaremaa Velotuur etapi vahefiniši võitja selgub 13. juunil mäefinišis Kambjas.

55. Saaremaa Velotuur algab 12. juunil Tartust, Raadimõisa hotelli juures meeskonnasõiduga.

13. juunil kell 13 stardivad võidusõitjad Tartus asuva Škoda müügiesinduse eest Kambja suunas. Selle etapi 1. mäefiniši võitja selgub Kambjas Köstrimäel ajavahemikul kell 13.26-13.33, kui ratturitel saab sõidetud 21,4 km.

Üle poole sajandi toimunud jalgrattaspordivõistlus, mis võiks lausa kanda nime Tour de l´Estonie, on kinkinud 125. aastasele Eesti rattaspordile hulgaliselt emotsioone – võidu- ja kaotusehetki, võitjaid ja kaotajaid, väga palju erinevas eas võidusõitjad ja mitmesse põlvkonda kuuluvaid korraldajaid.

Üheteistkümnendat aastat kehtib tava, mille kohaselt saab Saaremaa Velotuur alguse ”Heade mõtete linnast”, mis on sportliku mõtte- ja teguviisi poolest saarlastele eeskujuks.

1957. a alanud lihtsast võidu sõitmisest on saanud mainekas mitmepäevasõit. Tänaseks on see Põhjamaades vanim ja Baltikumi ainus rahvusvaheline maanteeratturite grupisõit, mis annab sportlastele mitmepäevasõidu kogemuse läbi meeskonnatöö ja edendab jalgrattasporti.

Täpsem teave ja võistlejate registreerimine toimub võistluste võrgukohas www.saaremaavelotuur.ee.

Loetumad