-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Igal lapsel olgu rutt avastada raamatut!“

„Igal lapsel olgu rutt avastada raamatut!“

{loadposition 3330}

Fotod: Toivo Ärtis

„Saagu, saagu, ma sajatan!

Raamatuisse vägi tulgu,

sõnal salajõudu olgu,

igal lapsel olgu rutt

avastada raamatut!“

Nõnda sügava sisendusjõuga soovi on kirjanik Siiri Laidla sõnastanud ühe väga värvika karakteriga tegelaskuju – raamatukogunõid Rosaalie – tarvis, kuid selle ülla sõnumi jäädvustas ta endagi nimel Kambja raamatukogu külalisteraamatusse pärast seda, kui oli kohtunud siinsete lastega.

Siiri Laidla on 21. sajandi eesti lastekirjanik – täiesti uus autor, keda tänaste noorte lugejate vanemad oma lapsepõlvest ei saa mäletada. Ta on tõusnud lennuka komeedina nende lastekirjanike sekka, keda hinnatakse ja armastakse, kelle teoseid loetakse ja kiidetakse.

Nelja lapse ema Siiri Laidla jõudis kirjandusliku esiklapseni 2006. aastal – kirjastus Tormikiri üllitas tema jutustuse „Sandra kevad ja suvi“. Pärast seda on riburada ilmunud enam kui kümmekond fantaasiaküllast laste- ja noorteraamatut ning mõned lood täiskasvanutelegi.

Siiri Laidla on kirjanik, kes kohtub meeleldi oma noorte lugejatega. Et tema andekus ei piirdu üksnes tekstiloomega, on ta väga osava käsitöömeistrina valmistanud oma raamatute nimitegelastest vahvad nukud. Kui Siiri Laidla lugemishuvilistele lastele külla läheb, on tal alati kaasas roosa kohver – nukkude kodu.

Oktoobris tutvustas Siiri Laidla oma loomingut ja nukkusid Kambjas. Tema külaskäiku toetasid Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp ja kirjastuse Canopus omanik Tõnu Lember.

Toivo Ärtis


Loetumad