2.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKõikide tuju läheb liikudes ja tantsides heaks

Kõikide tuju läheb liikudes ja tantsides heaks

Tants.Sügisel kuulutas Tervise Arengu Instituut viienda kuni kaheteistkümnenda klassi õpilaste vahel välja terviseprojektide võistluse, mille põhimõtteks oli kaasata inimesi liikuma.

Meie otsustasime mõelda algklasside õpilastele vahetunniks tegevust, mis aitaks neil oma ülevoolavat energiat sihipäraselt rakendada. Klassijuhataja Mare Mõisa vormistas meie mõtted projektina ning saatis konkursile.

Mõtlesime välja lihtsad tantsusammud ja õpetasime neid lastele lõbusate muusikapalade järgi. Poisid tegelesid muusika tekitamisega. Kogu klass oli tegevuses. Neljakesi tegime laval tantsuliigutusi ette, teised meie klassi õpilased tantsisid algklassi laste seas kaasa ning innustasid ja õpetasid neid. Aega selleks leidsime söögivahetundide ajal.

Lisaks endamõeldud tantsusammudele õpetas Anne Välja meile lõbusa „Päkapikutantsu“. Õpetasime selle noorematelegi õpilastele selgeks. Veel tantsisime „Tibutantsu“, mis ka kõikidele meeldis. Kõige rohkem meeldis neile tantsida hetkel väga tuntud Gangnam Style´i  järgi. Selle tantsimise ajal kõik naersid ja kisasid kaasa. Ka meile endale meeldis seda teha. Väga lõbus oli lava pealt vaadata, kuidas väikesed lapsed meid järgi teevad.

Tihtipeale tulid meie tegevust vaatama ka suuremate klasside õpilased ning mõned isegi tantsisid meiega kaasa.

Kuigi meie projekt konkursil auhinda ei saanud, oleme me ise oma projektiga rahul, sest see on mõnus ja tervistav paus koolitööst.

Ma usun, et kõikidel läheb tuju liikudes ja tantsides heaks!

Brita Uus,
Kambja kooli 7. klassi õpilane

Loetumad