4.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjas päästeti põlevast majast naine

Kambjas päästeti põlevast majast naine

Tulekahi.Pühapäeval kella 13.30 paiku süttis Kambja alevikus endise koolimaja hooneosa, kus varasemalt asus õpetajate tuba.

Juhuslikult majast möödunud Kambja postkontori juhataja Helga Mägi kuulis appikarjeid ja läks uurima hääle allikat. Majaosa teise korruse aknast hüüdis appi majas elav vanem naisterahvas, kes väitis maja alumise korruse leekides olevat. Mägi helistas seepeale häirekeskusesse.

Sündmuspaika saabusid operatiivkorrapidaja ning päästjad Tõrvandi ja Tartu komandodest. Samuti liitus operatsiooniga Kambja vabatahtlik.

Päästjad tõid majaelaniku redeli abil teiselt korruselt alla ning andsid üle kiirabile. Hooneosa uks saeti lahti ning asuti tulekahju kustutama.

„Ukse avamisel paiskusid välja leegid ja toss. Paksu suitsu tuli seepeale ka aknast, kus enne päästmist oli kannatanu. Kui keegi oleks varem ukse maha murdnud, siis oleks kannatu lämbunud selle tossu kätte enne päästjate saabumist“, arvas Mägi.

Tule- ja suitsukahjustusi said esimesel korrusel olevad köök ja tuba, köögis avati osaliselt läbipõlenud põrandat, et kõik tulekolded kustutatud saaks. Hoone konstruktsioonid kontrolliti üle ja ruumid tuulutati. Põleng sai alguse pliidisuu ees põlema süttinud kaltsudest ja puudest.

 

Video: Kanal 2

Loetumad