5.9 C
Kambja
Laupäev, 27.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEesti Energia parandab börsihinnaga pakettide hinnaarvutust

Eesti Energia parandab börsihinnaga pakettide hinnaarvutust

Elektriliini mast.Eesti Energia börsihinnaga pakettide elektrihinna arvutuses ilmnes 0,01-sendine arvutusviga. Kõik kliendid, kes on valinud kas Kindel elektripaketi või kel on kaugloetav elektriarvesti, on saanud korrektsed arved. Ettevõte vabandab klientide ees.

„Jaanuari kaalutud keskmise börsihinna arvutamisel tekkis meie hinnamoodulis tõrge, mille tõttu läksid börsihinnad ühe tunni võrra nihkesse. Kogu süsteemi töökindlus ja arvutuskäigud olid meil küll mitmekordselt üle kontrollitud, ent kuna viga tekkis alusandmetes, polnud seda võimalik kontrollide käigus tuvastada,“ selgitas Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos arvutusvea tagamaid.

„Meil on juhtunu pärast ääretult  kahju. Palume klientidelt vabandust. Seni oli esimene avatud turu arveldusperiood üle ootuste hästi sujunud. Arvelduses on täpsus ülioluline, mistõttu tühistame seni väljastatud Muutuv ja Kombineeritud pakettide arved, kus arve summa arvutusvea parandamisel muutub ning väljastame uued arved. Ühtlasi võtame kasutusele täiendavad kvaliteedikontrolli meetmed,“ sõnas Argos.    

Muutuv paketi keskmine ühetariifne hind koos käibemaksu ja marginaaliga oli jaanuaris 5,41 s/kWh. Kahetariifse paketi puhul oli keskmine päevahind koos 5,97 s/kWh ja ööhind 4,73 s/kWh. Arvutusviga mõjutab elektriarveid keskmiselt 4 eurosenti.  

Kaalutud keskmine börsihind on aluseks arveldusele Muutuv ja Kombineeritud elektripaketi valinud klientidel. Kaalutud keskmine börsihind ei puuduta paketi Kindel kliente. Samuti ei puuduta viga kliente, kel on kaugloetav elektriarvesti.

Ülehomsest saavad uue arve ainult need Muutuv ja Kombineeritud pakettide kliendid, kelle elektriarve summa vea parandamisel muutub. Kliendid, kelle elektriarve ei muutunud, nendele Eesti Energia uut arvet ei saada. Parandatud jaanuari arvetelt viivist ei võeta. Klientidel, kelle arveid arvutusviga ei puuduta, toimub arveldusprotsess tavapäraselt.

 

 

Loetumad