0.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEnn Liba pälvis Tartumaa teenetemärgi

Enn Liba pälvis Tartumaa teenetemärgi

Teenetemärgi andmineIseseisvuspäeva pidulikul aktusel andis Tartu maavanem Reno Laidre kätte Tartumaa teenetemärgid.

Tartumaa Kuldse Tammeoksa said koolijuht Enn Liba, mäluhoidja Krista Aru  ning treener Jüri Kalmus.

Enn Liba on sündinud Võrus, lõpetanud Tartu Ülikooli füüsika ja psühholoogia erialal. Kakskümmend aastat töötas ta Nõo Keskkoolis, algul õpetaja ja hiljem direktorina. 1994. aastast juhib Enn Liba Kambja põhikooli. Enn Liba kuulub mitmetesse haridusala seltsidesse ja ühendustesse, on avaldanud publitsistikat ning osalenud erialakirjanduse väljaandmisel. Enn Liba on andnud märkimisväärse panuse Tartumaa koolielu ning siinsete väärikate haridustraditsioonide edendamisse. Enn Libale on varasemalt omistatud ka Valgetähe IV klassi teenetemärk.

Krista Aru on lõpetanud Tartu 8. Keskkooli ja Tartu Ülikooli filoloogiateaduskonna. Ta on töötanud toimetaja ja ajakirjandusõppejõuna ning juhtinud Eesti Kirjandusmuuseumi ja Eesti Rahva Muuseumi. Tema juhtimisel jõudsid lõpusirgele meie rahvusmuuseumi uue hoone ettevalmistustööd. Krista Aru kuulub mitmetesse Eesti kultuuri võtmeinstitutsioonide nõukogudesse. Ta on osalenud arvukates kultuurialastes ettevõtmistes ning vastutulelikult jaganud professionaalset nõu ja abi. Krista Aru on pühendunud tööga aidanud kaasa Tartumaa kultuuriloo rikastamisse ja talletamisse.

Jüri Kalmus on sündinud Elvas ning lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Treeneritööd alustas ta 1965. aastal Elva Spordikoolis, kus töötas kuni selle sulgemiseni 2001. aastal. Sellest tänaseni on Jüri Kalmus noori rattureid treeninud Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordiklubis – kokku 47 spordile pühendatud aastat. Kalmuse õpilaste seas on olümpiavõitja, mitmekordseid meistersportlasi, medaliomanikke ning treenereid. Jüri Kalmus on innustanud arvukaid Tartumaa noori sportlikele saavutustele.

Tartumaa Kuldne Tammeoks on maakonna teenetemärk, mida antakse 2005. aastast inimestele, kes on pika aja jooksul olulisel määral kaasa aidanud Tartumaa arengule, siinse elukeskkonna kvaliteedile ja inimeste heaolule. Teenetemärgid antakse üle igal Eesti Vabariigi aastapäeval.

Kambja vallast on varem Kuldse Tammeoksa pälvinud Ivar Tedrema ja Hilja Neumann.

 Toimetas: Heigo Mägi

Loetumad