6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivNaisansambel Hindpere laulukonkursil

Naisansambel Hindpere laulukonkursil

naiskollektiiv.Türi ansambel Avaja noppis laupäeval Jõhvi kontserdimajas toimunud vokaalansamblite konkursilt “Kõnnib kevad” esikoha meesansamblite seas ning viis koju grand prix – Jõhvi vapilooma hirve pronksist kuju.

Naisansamblitest oli parim Viska Viit Põlvamaalt ja segaansamblitest võitis Annabre Jõelähtmelt. Publikupreemia pälvis segaansambel Tammiku. Eriauhinna Hindpere koha-nimelise laulu esituse eest sai naisansambel Lüüra Kambjast.

Parima arranžeerija auhinna sai Ave Avamere Türilt. Laulukonkursil esitati Jõhvist pärit legendaarse helilooja Hans Hindpere loomingut.

“See konkurss oli nagu heatujuliste ja lõbusate laulude kontsert, millel osalesid väga hea tasemega ansamblid Eesti erinevaist paigust”, ütles Hindpere laulukonkursi žürii esimees, Vanemuise kontserdimaja direktor Kulvo Tamra.

Ida-Virumaa rahvakultuurispetsialisti Erika Kõllo sõnul oli tegemist väga hästi korraldatud lauluvõistlusega,.

“Konkursi eesmärgiks on väärtustada Jõhvist pärit helilooja Hans Hindpere loomingut, mis sobib suurepäraselt ansamblite repertuaari”, sõnas laulukonkursi korraldaja MTÜ Kultuuriveski juhatuse liige Ene Raudar.

Konkursil osales kümme vokaalansamblit Eesti erinevaist paigust, ettevõtmise korraldasid MTÜ Kultuuriveski, Jõhvi kontserdimaja ja Jõhvi kultuuri- ja huvikeskus.

Hans Hindpere on Jõhvis sündinud helilooja, kelle loometee oli pikk ja viljakas. Laulukonkursiga meenutati ka Hindpere 85. sünniaastapäeva.

Loetumad