-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja laulunaiste „Kevad Kadriorus“ saavutas Jõhvis eriauhinna

Kambja laulunaiste „Kevad Kadriorus“ saavutas Jõhvis eriauhinna

Naiskollektiiv punases.Helilooja Hans Hindpere laulude konkurss „Kevad kõnnib“ korraldati vokaalansamblitele Jõhvi kontserdimajas esmakordselt.

Kambja naisansambel Lüüra osalemine kümne ansambli seas tõi meile eriauhinna Hindpere koha-nimelise laulu “Kevad Kadriorus” esitamise eest.

Eestimaa erinevaist paigust 23. märtsil konkursile saabunud nais-, mees- ja segaansamblid olid väga heal tasemel – igal oma nägu ja stiil. Huvitav oli kuulata ilusaid ja rõõmsaid laule Hans Hindpere rikkalikust loomingust läbi erinevate ajastute.

Meie silmaringi avardas vaheaegadel läbi viidud viktoriin tunnustatud helilooja laulude pealkirjade tundmisest. Rõõmsaks tegi meele, kui meie ansambli kahele liikmele sai osaks Hans Hindpere loomingu parema tundja kingitus.

Suure muusikalise elamuse pakkus vokaalansambel Häälemaa.

Laulukonkurss oli MTÜ Kultuuriveski ja Jõhvi kontserdimaja poolt hästi ette valmistatud ja ladusalt läbi viidud. Kõik kollektiivid said käsitööna valmistatud ilusa korvi, mis sisaldas kohalikust loodusest pärit ning Ida-Virumaad tutvustavaid maitsvaid tooteid.

Konkursi peaauhinnaks (grand prix) oli Jõhvist pärit skulptori Aivar Simsoni loodud Jõhvi vapilooma hirve kuju, millest saab rändauhind. Selle imelise auhinna sai teenitult väga professionaalse ja lustilise esinemise eest meesansambel Avaja Türilt.

Lüüra osalemine nii heatasemelisel konkursil pakkus meile mitte ainult suure emotsionaalse elamuse, vaid andis meie arenguks palju uusi kogemusi ja enesekindlust. Lisaväärtusena saime kokku oma pikaajaliste laulupartneritega Saaremaalt.

Pärast konkurssi seadsime end mõnusalt sisse Mäetaguse mõisahotellis. Kes oleks võinud arvata, et et mõisa endisest tallist-tõllakuurist loodud hotellis Meintack, restoranis ja veskiruumis valitseb rahu ja korrastatus, millele lisavad hubast ajastu hõngu mõisamiljööst pärit kaarik, veskikivid, tünnid, kirstud jms. Suure tunnustuse pälvis restorani ülimaitsev toiduvalik ja teenindus. Eriliselt võlus meid supelmaja: lisaks kümblemismõnudele pakkus selle sisustus, valgustus ning talveaed oliivi- ja kohvipuudega suurepärast lõõgastust nii kehale kui hingele.

Südamlikud tänusõnad abivalmis Ene Raudarile meie ansambli juhendaja Anu Irdi poolt.

Täname Kambja vallavalitsust ja vallavanemat, kes toetasid meid sellel suurepärasel konkursil osalemisel.

Oleme õnnelikud, et tutvustades Kambja ajaloolisi laulutraditsioone, andsime oma panuse nende heal tasemel hoidmisel.

Helle Siigur aldirühmast

Loetumad