13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHelga ja Enn Nõu tulevad kambjalastele külla

Helga ja Enn Nõu tulevad kambjalastele külla

Kirjanikepaar.Tuumaka loomevaramuga kirjanikepaar Helga ja Enn Nõu kohtuvad kambjalastega teisipäeval, 28. mail algusega kell 14 Kambja raamatukogu lugemissaalis.

Helga Nõu on kirjutanud hoogsalt täiskasvanutele ja lastele. Tema noorsoojutustusi on hinnatud väga kõrgelt nii kriitikute poolt kui noorte lugejate hulgas. Teda on tunnustatud Rootsis mitmete pagulaskonna poolt välja antud kultuuri- ja kirjandusauhindadega. Vabariigi President annetas Helga Nõule Valgetähe V klassi teenetemärgi (2001).

Enn Nõu mahuka ja mitmekihilise loomingu kroonijuveeliks on kerkinud triloogia „Vabariigi pojad ja tütred“, mis tänavu pälvis auväärse Jaan Krossi auhinna. Ka Enn Nõu panust hindas Vabariigi President Valgetähe V klassi teenetemärgiga (2002).

Helga ja Enn Nõu on pärast Eesti taasiseseisvumist meeleldi leidnud aega, et kohtuda lugejatega raamatukogudes, koolides ja mujalgi. „Kirjanikepaari esinemine oli väga huvitava ülesehitusega, pidevalt teineteiselt sõnajärge ja mõtet ülevõttev,“ kirjeldab Kõrveküla raamatukogu direktor Hele Ellermaa Meie Lehes kohtumist, mis leidis aset kümme aasta eest. „Kohtumisest osavõtjad said teada mõndagi huvitavat kirjanike elust, loometeest, nende tõekspidamistest ja suhtumisest tänasesse Eestisse.“

Toivo Ärtis

Loetumad