2.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivLõppev õppeaasta oli Kambja koolis tegus ja töine

Lõppev õppeaasta oli Kambja koolis tegus ja töine

Kooliõpilased võidudiplomeid näitamas.Käesolev õppeaasta jõuab peagi lõpusirgele. Jäänud on mõned päevad pingutust ainetundides, huvitavaid õppekäike ja ekskursioone.

Õppeaasta on olnud töine ja tegus. Õpilaste omandatud teadmised ja oskused on saanud ainetundides häid hinnanguid ja hindeid. Õppimist on toetanud ja õpilasi on arendanud klassi- ja kooliväline tegevus.

Kambja koolis on saanud heaks traditsiooniks tunnustada aprilli lõpus kooli aastapäeva pidulikul aktusel neid õpilasi, kes on saavutanud häid tulemusi maakondlikel ja vabariiklikel olümpiaadidel, konkurssidel ning võistlustel.

Tänavu pälvis au- või tänukirja ja meene 80 õpilast ja 12 juhendajat-õpetajat.

Tublimad olümpiaadidel

Ühiskonnaõpetuse 9. klassi maakondlikul olümpiaadil pälvis Magnus Lehiste 2. koha, Ants Rootslane 3. koha, Markel Kübe 4. koha ja Heigo Siilbek 6. koha. Magnus, Heigo ja Markel ning 8. kl õpilane Tarvi Remmelgas võitsid maakondliku mälumängu “Eesti Vabariik 95”.

5. klassi ajaloohuvilised Helery Hindriksoo, Andrus Pajumägi, Älis Värva, Gabriel Mälton paistsid võistlusmängus silma teadmistega Eesti Vabariigist ning saavutasid maakonna koolide seas 3. koha.

Väga oluline on igas eas oskus töötada teatmekirjandusega, leida infot internetis, teha vahet olulisel ja ebaolulisel. Neid oskusi on võimalik demonstreerida igal aastal õpioskuste olümpiaadil, mis korraldatakse 6. ja 3. klassile. Heilika Soodla, Ragne Erstu ja Andrea Muru kolmandast klassist tunnistati 2. koha vääriliseks, Helge ja Kirke Kalde, Margit Tammeorg, Kristen Loid, Karl-Ike Zeigo kuuendast klassist said 4. koha.

Heilika Soodla oli ka edukas muinasjutuvestja ja Ragne Erstu jutukirjutaja.

Õigekirjaolümpiaad oli tulemuslik Kadri Roosile ja geograafia olümpiaad Martin Jaanile seitsmenast klassist, kes tulid 5. kohale.

Vabariiklikul mõttemängude olümpiaadil (4 vooru) olid võimekad Mark Solovjov, Kenri Koort, Karro Soosaar, Kristjan Mägi, Joonas Palu, Gabriel Mälton 5. klassist; Aaron Teesaar, Tanel Rehemaa, Keron Kappet 6. klassist; Martin Jaani 7. klassist; Raivo Moorlat 8. klassist ja Heigo Siilbek 9. klassist, kes saavutasid võistkondlikult males 3. Koha

Säravaimad konkurssidel

Väga edukad, tublid ja andekad on olnud Kambja kooli õpilased paljudel konkurssidel.

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed korraldab igal aastal koolidele kodanikupäevaga mälumängu/viktoriini, millest Kambja kool alati ka tulemuslikult osa on võtnud. Kambja kooli on premeeritud varasemalt 1. ja sel aastal 3. kohaga. Kooli on tunnustatud Vabariigi Presidendi, haridus- ja teadusministeeriumi tänukirjadega ja meenetega kodanikukasvatuse väärtustamise eest. Viktoriinil osalevad kõik 7.-9. klassi õpilased.

Miniatuuride konkurss tõi Õnneli Mummile 3. koha ja muistendite konkurss Iris Petersonile 2. koha. Emotsionaalse etteastega on silma paistnud nii koolis kui ka etluskonkursil Andrus Pajumägi, kes Koidula etlusvõistlusel saavutas esikoha.

Esimesed tuleristsed on saanud ka 2. klassi õpilased Meribell Kivimets, Hanna Reena Kool ja Hannaliisa Palu, kes esindasid oma kooli maakonna “Tarkade ja osavate” võistlusmängus ning tulid teisele kohale.

Turniiril “Mõtteragin” osalejad Meribell Kivimets, Hanna Reena Kool, Andra Palo ja Karoliina Kuus olid maakonna koolidest kõige tublimad – 1. koha väärilised.

Öeldakse, et 10% andekust on inimesele antud looduse poolt ning ülejäänud 90% saavutatakse visa töö ja harjutamisega.

Renet Einalo, Kstiina-Mai Luik, Kaspar Viin, Kaidi Sõukand 4. klassist esindasid kooli sõbrapäeva viktoriinil ja tulid 5. kohale.

Konkursi “Nägin teatrit” autasustamisele olid kutsutud Grete Grepp ja Daphne Lepik 3a klassist.

Ilusa lauluhääle ja lauluoskusega lummas konkursil žüriid 5. klassi õpilane Hanna Aadusoo saavutades paljude konkurentide hulgas 2. koha.

Edukaimad spordivõistlustel

Kiired, julged ja osavad on sportlased. “Tähelepanu, start!” võistluseks valmistusid 2.- 4. klassi õpilased Kuldar Eelsoo, Ainar Lehiste, Georg Kristerson, Andrea Muru, Kerttu Loid, Dominik Johannes Käsi, Karl-Markus Rumjantsev, Kerttu Ilves, Mariana Kübe, Elvis Värva, Jass Rootsma, Renet Einalo, Janmar Kasak, Helery Hindriksoo, Älis Värva ning nende harjutamist saatis edu – saavutuseks 3. koht.

Rahvastepalli võistkond tuli teisele ja neljandale kohale. Mängisid Kuldar Eelsoo, Ainar Lehiste, Georg Kristerson, Dominik Johannes Käsi, Karl-Markus Rumjantsev, Jass Rootsma, Renet Einalo, Janmar Kasak, Kristo Vassiljev, Henry Lukk, Cevin Kulev, Kardo Sõukand, Keven Abarenkov, Miikal Roos, Romero Ereline ja Ats Rootsma.

Korvpallipoisid Georg Kristerson, Dominik Johannes Käsi, Karl-Markus Rumjantsev, Elvis Värva, Jass Rootsma, Janmar Kasak, Kristo Vassiljev, Cevin Kulev, Miikal Roos, Romero Ereline, Rasmus Kana, Hardi Kasak, Algis Allik mängisid maakonna meistrivõistlustel 2. Kohale; teine võistkond (Keron Kappet, Mihkel Käärik, Aaron Teesaar, Kert-Kristofer Einalo, Janmar Kasak, Gabriel Mälton) saavutas 6. koha.

Jalgpallurite 2., 3. ja 6. koht väärivad erilist esiletõstmist, kusjuures 2. kohale mängisid tütarlapsed Kadri Roos, Marilin Tammeorg, Eva Limbak, Triin Ehrlich, Kelly Ivask, Kirke Kalde ja Robin Käsi. Poiste võistkonda kuulusid Martin Jaani, Gabriel Mälton, Indrek Kuusk, Kristen Loid, Dominik Johannes Käsi, Janmar Kasak, Cevin Kulev, Miikal Roos, Rasmus Kana, Mihkel Käärik, Tarvi Remmelgas, Raivo Moorlat, Kevin Tubli, Kenri Koort, Mark Solovjov, Keron Kappet.

Jõudu ja osavust näitasid judokad Remi Jušin (3. koht), Epp Moorlat ja Mattias Mägi (5. koht).

Murdmaateatejooksus olid kiiremad Kerttu Loid, Mariana Kübe, Cevin Kulev, Gea Tumm, kes jooksid maakonnavõistlusel 3. kohale.

Pingutusest sünnib edu

Tähelepanelik lugeja märkab, et paljud õpilased osalevad mitmetel võistlustel, olümpiaadidel ja konkurssidel.

9. mail, kooli olümpiapäeva kohtumisel, ütles Aleksander Tammert (jun), et noores eas tulebki paljude aladega tegeleda. Nii saab teada, mis tegelikult huvi pakub ja kus avalduvad võimed kõige enam.

Spordis on siiani paljudel aladel näidanud oma võimekust Georg Kristerson, Dominik Johannes Käsi, Jass Rootsma, Janmar Kasak ja Cevin Kulev.

Hea meel on sellest, et kõigil lastel on toetavad vanemad, kes innustavad lapsi osalema ning oma võimeid arendama.

Öeldakse, et 10% andekust on inimesele antud looduse poolt ning ülejäänud 90% saavutatakse visa töö ja harjutamisega.

Eelpoolnimetatud õpilasi juhendasid, õpetasid ja treenisid õpetajad Tiina Tiideberg, Gerli Edela, Marju Pehlak, Valve Keskpalu, Taisi Mängel, Mare Paidra, Mare Mõisa, Meeri Talv, Lilia Kiuru, Katre Pind, Anne Välja, Gert Prants ja Kalev Kajak.

Jätkugu õpilastel ka edaspidi huvi, visadust ja tahtejõudu eakaaslastele heade tulemuste nimel konkurentsi pakkuda. See on üks valdkondadest, mille abil kujundatakse oma koolile head mainet. Kambja koolipere liikmetel on see siiani õnnestunud.

Kambja kooli õppealajuhataja
Marju Pehlak

Loetumad