3.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja vallas on ligikaudu 800 probleemset postkasti

Kambja vallas on ligikaudu 800 probleemset postkasti

Koos teadetetahvliga kummuli lükatud postkast.Kuigi suur osa meie igapäevasest suhtlemisest on kolinud arvutisse ja veebivõrgustikesse, on siiski tore aeg-ajalt oma sõbrale või kaugel elavale sugulasele sünnipäevakaart või kiri saata. Ja mis seal salata – alati on hea meel selliseid üllatusi oma postkastist leida.

Kui sageli on aga juhtunud, et saadetud kiri on postkastis vihmast läbi vettinud või ajalehed-ajakirjad kortsunud? Võib-olla on ette tulnud ka olukordi, kus oodatud kiri saabub mitu päeva hiljem, sest kirjakandja ei ole õiget postkasti üles leidnud.

Üle Eesti on kokku ligi 39 000 ebakorrektset postkasti, neist pea kolmandik asub Tartumaal. Enim on probleeme Tartus ja Elvas, kus on üle 8000 probleemse postkasti, kuid ka Kambja vallas ulatub nende arv pea kaheksasajani.

Seepärast vaata ka oma postkast üle, ja kui leiad, et see ei pea enam ilmale vastu ja on katki, siis on ilmselt aeg see uuema vastu välja vahetada.

Enne, kui hakkad uut postkasti paigaldama, veendu, et see on piisava mahutavusega, ilmastikukindel ja selle ava piisavalt suur, et kirjakandjal oleks võimalik saadetised neid rikkumata postkasti panna (postkasti ava minimaalsed mõõtmed on 3 x 23 cm).

Sobiva postkasti leiad lähimast postkontorist või Eesti Posti kodulehelt.

Uus postkast kinnita kodu piirava aia külge või selle puudumisel tänavapoolse välisukse lähedusse. Oluline on, et postkast oleks kergesti nähtav ja asuks koerte võimaliku rünnaku eest ohutus kohas. Kortermajas elades paigalda see esimese korruse valgustatud eesruumi. Kui postkastini pääsemiseks tuleb kasutada võtit või uksekoodi, siis edasta ka need Eesti Postile.

Juhul, kui sinu kodu on asulast väljas, siis paiguta postkast kohta, kuhu pääseb aastaringselt transpordivahendiga ligi.

Märgista oma postkast maja-korterinumbriga või talu nimega ning maapiirkonnas lisa kindlasti ka perekonnanimi, et kõik ajalehed, kirjad ja pakid ikka ilusti kohale jõuaksid.

Juriidilise isiku postkastile tuleb lisaks märkida ka juriidilise isiku nimi.

Hoia oma postkast alati lukus, et selle sisu kaduma ei läheks.

Palun teavita uue postkasti paigaldamisest või asukohamuutusest ka Eesti Posti, et kirjakandja selle uuest kohast kiiresti üles leiaks. Selleks kirjuta lähimasse postkontorisse või saada avaldus aadressil info@post.ee.

Avalduses märgi selle esitaja ees- ja perekonnanimi (juriidilise isiku puhul ärinimi), telefoninumber, paigaldatava postkasti täpne aadress ja avalduse esitamise kuupäev.

Jaan Vainult
Eesti Posti postiteenuste divisjoni juht

Loetumad