-3.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivÕige aeg õppida rahatarkust

Õige aeg õppida rahatarkust

Plakat. Öökull rahapuu oksal.Rahaasjade korraldamise ja finantsteenustega puutume kokku iga päev, näiteks toidupoes pangakaardiga makstes või ülekandega arveid tasudes. Aeg-ajalt võib ette tulla ka vajadus laenu võtta või säästudele turvalist kasvuvõimalust leida.

Oluline on osata oma rahaasjades arukaid valikuid teha. Arukad valikud saavad alguse mõistmisest, et rahaasjade planeerimisega tuleb regulaarselt tegeleda. Teiseks on vaja teadmisi – kuidas oma tulud-kulud tasakaalu viia, kuidas valida just enda vajadustele kõige paremini sobivaid pangateenuseid ja kust rahaasjadega ummikusse sattudes abi küsida.

Eesti Pangaliidu, Finantsinspektsiooni ning Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni ANDRAS eestvedamisel toimuvad täiskasvanud õppija nädala raames üle Eesti ligi 130 rahatarkuse koolitust, mille eesmärgiks on anda finantsalaseid teadmisi ja näpunäiteid igapäevaeluks. Seda enam, et uuringute kohaselt peab vaid pool eestimaalastest oma teadmisi selles valdkonnas piisavaks. Võtame lihtsa näite: te tahate osta arvutit, kuid teil pole praegu selleks raha. Kuidas te toimite? Hakkate koguma, laenate vajaliku summa sõpradelt või võtate kiirlaenu? Millised on iga variandi plussid ja miinused ning milline variant on kõige kasulikum just nimelt teie jaoks?

Kokku on pandud programm, mis aitab teil oma eelarvet planeerida, teha mõistlikke valikuid raha kasutamisel ja paremini mõista arvukaid finantsteenuseid.

3. okt. kl 18.00 toimub koolitus Unipiha algkoolis. Palun endast teada anda aadressil eha.jakobson@gmail.com  või helistada 7411 838

Koolitused on osalejatele tasuta.

 

 

Loetumad