4.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivRiigikogu arutas Kambja lasteaia pliidi küsimust

Riigikogu arutas Kambja lasteaia pliidi küsimust

Riigikogulane nõjatuma eesistujate lauale.Riigieelarve seaduseelnõud neljapäeval toimunud täiendaval istungil menetlenud riigikogu otsustas heaks kiita seadusemuudatuse, millega eraldatakse valitsuse reservist 7600 eurot Kambja vallale lasteaia pliidi ja ahju väljavahetamiseks.

Kohal olnud riigikogulastest hääletas poolt 63, vastu 8 ning üks jäi erapooletuks. Muudatusettepaneku esitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon. See oli ka ainuke muudatusettepanek, mis heaks kiideti.

Kui seadus vastu võetakse, siis sihtostarbeline toetus ka jõustub.

Täiendaval istungil jõuti hääletada muudatusettepanekuid 77-120, kokku on muudatusettepanekuid 402. Hääletatud muudatusettepanekud ei leidnud toetust peale ühe.

Kolmapäeval alanud ja neljapäeval kell 9.44 lõppenud istungil hääletati läbi 60 ettepanekut, millest leidis toetust rahanduskomisjoni enda algatatud ettepanek. Neljapäeval kell 10 alanud korralisel istungil jõuti 76. ettepanekuni, neist ükski ettepanek toetust ei leidnud.

Riigikogu jätkas neljapäeval kell 17 alanud täiendaval istungil 2014. aasta riigieelarve eelnõu muudatusettepanekute hääletamist, istung lõppes reedel mõni minut pärast kella 1 öösel kvoorumi puudumisel.

Kui mõni minut pärast kella 1 öösel Riigikogu liige Jaanus Tamkivi kohaloleku kontrolli nõudis, registreerus kohale 19 saadikut.

Hääletamine kestab kaua seetõttu, et opositsioonisaadikud on kasutanud Riigikogu kodu- ja töökorraga antud võimalust võtta enne iga muudatusettepaneku hääletamist kuni kümneminutilisi vaheaegu. Täiendaval istungil on õigus saadikutel nõuda kohaloleku kontrolli, mida ka korduvalt nõuti.

Seoses sellega, et riigieelarve menetlemist on prognoositud kauakestvaks, on Riigikogu esimees kutsunud kokku neli täiendavat istungit. Järgmine istung algab reede hommikul kell 10. Järgmisel täiendaval istungil läheb hääletusele kõigepealt 121. muudatusettepanek.

 

Loetumad