Vabariigi President tunnustas Kambja valda auhinnaga „Eesti kaunis kodu 2013“

614

TUNNUSTUS KAMBJALASTELE: Vallavanem Ivar Tedrema ja president Toomas Hendrik Ilves kodukaunistajate tänuüritusel Räpinas. Foto: Ahto Sooaru

Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves tänas 83 peret ja omavalitsust, nende seas Kambja valda kauniste kodude eest, kutsudes hoidma ja kaitsma meie omapära ning kodutunnet, sest muidu on Eesti vaid üks koht paljude kohtade seas, mitte aga kodu.

“Kaunis kodu on omanäoline, enda käte ja hingega tehtud – ainult siis muutubki kodu soojaks ja hubaseks. Ainult siis muutubki maja koduks,” ütles riigipea konkursi “Eesti kaunis kodu 2013” parimate tunnustamistseremoonial, mis peeti 25. augustil Räpina aianduskoolis.

Pöördudes parimate kodukaunistajate poole, kinnitas riigipea, et “oma kodu ja kodupaiga eest hoolt kandes olete teinud Eesti meie kõigi jaoks palju kodusemaks” ning tuletas meelde, mida ütles kord Räpina aianduskooli armastatud õpetaja ja sordiaretaja Adolf Vaigla: “Kõik aiandusega tegelevad inimesed on õnnelikud.”

Vabariigi Presidendi kantselei pressiteate põhjal

Kaunimad omavalitsused aastal 2013:

Järva-Jaani vald,

Kärdla linn, Püssi linn,

Rae vald, Rapla linn,

Kambja vald.

 

Vabariigi Presidendi poolt Kambja rahvale – tublidele kodukaunistajatele – jagatud tunnustus on kahtlemata sellise mõõtmega saavutus, et sellele uudisele võib pühendada (erakorraliselt!) ka kahe järjestikuse vallalehe esiküljed.

Toimetus leidis, et Vabariigi Presidendi kantselei vahendusel laekunud Ahto Sooaru foto talletab ajalooliselt kaalukat sündmust ja väärib seetõttu avaldamist ka mõnevõrra hilinenult.

Septembris jäi kõnealune foto vallavanema soovil lehest välja, sest alanud oli valimiseelne, teadagi tundlik aeg.

Toimetaja Toivo Ärtis

Kino maale
EelmineÕpioskused on järjest olulisemad
JärgmineTõestatud: parim supp keeb Kammeri kooli pajas