6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivHanna Aadusoo Solistica finaalis

Hanna Aadusoo Solistica finaalis



Kambja Ignatsi Jaagu kooli 6. klassi huviõpilane Hanna Aadusoo pääses Eesti noorte lauljate konkursil Solistica finaali.

Kuressaare Gümnaasiumis 31. jaanuarist – 2. veebruarini 2014 toimuva Eesti noorte lauljate konkursi Solistica eelvooru registreerus 100 solisti Harjumaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Järvamaalt, Lääne-Virumaalt, Põlvamaalt, Pärnumaalt, Raplamaalt, Saaremaalt, Tartumaalt, Valgamaalt ja Viljandimaalt.

36 õpetaja poolt juhendatud noored solistid jagunesid kolme vanusegruppi. Kõige enam, 41 osalejat registreerus gümnaasiumi vanuserühma, 35 lauljat kandideeris 7.–9. klasside kategoorias ning 24 solisti seast valis eelžürii parimad 4.–6. klasside vanuserühmas.

Lõppvõistlusele pääses igast vanuserühmast kindel arv osalejaid: 4.–6. klassist 16 lauljat, 7.–9. klassist 19 lauljat ja 10.–12. klassist 21 lauljat. Valiku tegi žürii, mille koosseisu kuulusid laulupedagoog Eve Pärnsalu, muusikaprodutsent Danel Pandre ning laulja ja kitarrist Erko Niit.

Konkursi eesmärk on pakkuda Eesti parimatele 4.-12. klassi solistidele esinemisvõimalust professionaalse saateansambli ja kvaliteetse helivõimendusega; võimaldada lauljatel end võrrelda eakaaslastega ning anda neile ja nende juhendajatele tagasisidet asjatundlikult žüriilt, samuti tunnustada ja innustada andekaid soliste ja rikastada kohalikku kultuurielu.

Hanna Aadusood juhendab Kambja huvikoolis õpetaja Lilia Kiuru.

Loetumad