13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivAlates 12. märtsist on siseveekogude jääle minek keelatud

Alates 12. märtsist on siseveekogude jääle minek keelatud

 Homsest, 12. märtsist on Päästeameti peadirektori käskkirjaga keelatud minna siseveekogude jääle. Kevadiselt soojad talveilmad on muutnud üle Eesti veekogude jää nõrgaks ja liikumise sellel eluohtlikuks.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints rõhutab, et nõrk jää ei kanna inimest ja kahjuks on meil sel aastal ka juba uppunuid. „Näiteks alles eile hommikul Maardu järvele kalale läinud mees vajus läbi nõrga jää ning uppus. Möödunud nädalavahetusel jättis pragunev jää Peipsil hulga kalureid hätta ja ka lastega on juba õnnetusi juhtunud. Praeguste soojade ilmadega tuleb arvestada, et jääolud muutuvad väga kiiresti,“ lisas Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja.

Päästjad paluvad kehtestatud keeldu suhtuda täie tõsidusega, sest nõrka jääd ei saa usaldada. Läheneva koolivaheaja saabudes paneme täiskasvanutele südamele, et hoiaksid lastel veekogude juures silm peal ja kindlasti keelaksid neil jääle mineku, sest lapsed ei oska veel iseseisvalt kõiki ohte tunnetada. Kalameestele tuletame meelde, et ükski kala ei ole seda väärt, et jätta veekogusse ka oma elu. Tuleb oodata, kuni jää on lõplikult sulanud, et siis juba paadiga veele minna.

Jäisesse vette sattunud inimese uppumise põhjus pole vähene ujumisoskus, vaid just külm vesi, mis tegutsemisvõime halvab. Neljakraadisesse vette kukkudes kaotab täiskasvanu teadvuse minutitega, laps veelgi kiiremini.

Loetumad