5.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPäästjad aitavad nõustades parandada kodude tuleohutust

Päästjad aitavad nõustades parandada kodude tuleohutust

„Kodu tuleohutuks!“ käigus nõustavad Päästeameti töötajad alates maikuust inimesi üle Eesti tuleohutuse teemal nende enda kodus. Kõik tänavu traagiliselt lõppenud tulekahjud on juhtunud inimeste kodudes. Teadmiste puudumine, oskus ohtu näha ja ennetada ning ohtlikud käitumisharjumused suurendavad tulekahju puhkemise võimalust kodus.

Kodukülastuste eesmärk on aidata inimestel mõista tulega seonduvaid ohte kodus, suitsuanduri vajalikkust, olemasolu ja töökorda ning hinnata elektri- ja kütteseadmete korrashoidu. Päästjad oskavad jagada soovitusi, kuidas ja mida saab inimene enda ja lähedaste turvalisuse tagamiseks ära teha.

Eelmiste aastate kodukülastuste kogemused on näidanud, et inimesed vajavad oma kodustest tingimustest lähtuvat ohutusalast nõustamist. Koostööd tehakse kohalike omavalitsusega, et jõuda eelkõige nende inimesteni, kellel võib info kättesaamine ja mõistmine olla raskendatud.

Kodukülastusi teevad vabatahtlikud ja kutselised päästjad ning päästespetsialistid. Külastusest teatatakse ette telefoni või teatise teel. Kodukülastuse läbiviijad tunneb ära Päästeameti eraldusmärkidega riietuse ning hologrammiga punase töötõendi järgi. Infot nii ametnike kui kodukülastuste kohta saab päästeala infotelefonilt 1524.

„Kodu tuleohutuks!“ on Päästeameti nõustamisteenus, mille eesmärk on muuta Eestimaa kodud tuleohutumaks. Nõustamisi viiakse läbi maist kuni aasta lõpuni ning külastatakse kuni 10 000 majapidamist.

Lisainfo saamiseks võib pöörduda lähima päästekomando pealiku poole.

Loetumad