3.9 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPindalatoetuse taotluse saab sel aastal e-PRIA vahendusel esitada ka vallavalitsuses

Pindalatoetuse taotluse saab sel aastal e-PRIA vahendusel esitada ka vallavalitsuses



Sel aastal toimub PRIA ja Kambja valla vahel koostööprojekt, mille raames saavad kõik ID-kaarti omavad maaomanikud ja -kasutajad oma pindalatoetuste taotluse esitada mugavalt kodukohast lahkumata.

Vallavalitsuses juhendatakse kõiki soovijaid e-PRIA kasutamisel – kliendiks registreerimisel, põldude joonistamisel ja pindalatoetuste taotluse täitmisel – ning aidatakse ka üheskoos taotlus koos kõigi lisadega PRIA-le ära esitada. Oodatud on kõik põllumajandustootjad ja piirkonnas tegutsevad isikud, kes soovivad oma pindalatoetuste taotluse ja ka muid dokumente läbi e-PRIA esitada, kuid kes pole seda varem proovinud või sooviksid täiendavat juhendamist.

Pindalatoetuste taotluste esitamise periood kestab käesoleval aastal 2.-21.maini. Selles ajavahemikus on kõigil soovijatel võimalik pöörduda vallavalitsusse ja broneerida endale sobiv aeg nõustamiseks.

Juhendamisele minnes tuleb kindlasti kaasa võtta kehtiv ID-kaart ja teada selle PIN-koode. ID-kaarti ja selle paroole saab vajadusel uuendada lähimas kodakondsus- ja migratsioonibüroos. Samuti tasub kaasa võtta oma eelmisel aastal esitatud pabertaotluse koopia ning teada oma maade katastritunnuseid, et taotluse täitmine kiiremini ja lihtsamini läheks.

Palume kõigil taotlejatel varuda juhendamisele tulles piisavalt aega, kuna esimesel korral võib e-keskkonnas taotluse täitmine võtta tavapärasest pisut kauem aega – portaali on tarvis sisse joonistada kõik põllud, millele soovite toetust taotleda. Edaspidi jäävad aga põllupiirid ja muud sisestatud andmed süsteemi alles ning järgmistel aastatel saab kasutada juba kord sissejoonistatud põlde ning ka taotluse esitamine läheb lihtsamalt ja kiiremalt, kuna paljud väljad on eeltäidetud.

e-PRIAs on ka automaatsed kontrollid, mis näitavad jooksvalt ära kui mõni lahter on jäänud kogemata täitmata või on mõni ilmne viga sisse sattunud. Seega saab e-PRIA kaudu esitatud taotluse puhul olla kindel, et taotlus on korrektne ning toetussummat ei hakata tagantjärele vähendama hooletusest tingitud vigade tõttu. Ka toetuste väljamaksmisel alustatakse nendest klientidest, kes esitasid oma taotluse e-PRIA vahendusel.

e-PRIAsse on võimalik siseneda läbi PRIA kodulehe aadressil http://www.pria.ee/et/ePRIA. Samuti saab enne juhendamisele minekut tutvuda kõikide e-teenustega videojuhendite kaudu, mille leiab eeltoodud aadressilt juhendite rubriigist. Rohkem infot pindalatoetuste taotlemise kohta leiate PRIA kodulehelt taimekasvatuse toetuste rubriigist.

PRIA ja Kambja valla koostööprojekt on üks osa suuremast e-PRIA kampaaniast ning selle eesmärgiks aidata kohalikke elanikke, et järk-järguline üleminek elektroonilisele taotlemisele oleks võimalikult sujuv ja mugav.

Järjest enam riike on läinud üle 100%-lisele põllumajandustoetuste elektroonilisele taotlemisele. Ka Eesti liigub jõudsalt selles suunas ning eesmärgiks on seatud üleminek täielikule e-taotlemisele 2018. aastaks. Igal aastal on e-PRIAsse lisandunud juurde üha uusi teenuseid ja võimalusi ning portaali arendatakse klientide tagasiside põhjal järjest mugavamaks, et seda eesmärki täita.

Head taotlemist!

PRIA

 

Broneerige aeg e-PRIAS taotluse täitmiseks:

Telefon 741 6207.

Juhendamine toimub: E – R kell 9:00 – 16.00 (12:00 – 13:00 lõuna).

Nõustajad: maanõunik Arved Küngas ja keskkonnanõunik Taivo Prants.

Loetumad