9.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjasse kogunevad parimad taldrikulennutajad

Kambjasse kogunevad parimad taldrikulennutajad

Ultimate Frisbee. Foto: Ed Yourdon (cc) 

Baltimaade parimad ultimate frisbee’i mängijad kogunevad 13.-14. septembril Kambjasse, et selgitada välja selleaastased meistrid.

Traditsiooniliselt suve lõpus peetav turniir toimub Tartumaal esmakordselt. Turniiri korraldava klubi Tartu Ultimate president Tõnn Sikk ütles, et tartlased otsisid juba ammu turniiri korraldamise võimalust. „Võistlus pidi niikuinii Eestis toimuma ja Tallinna klubi andis korraldamisvõimaluse rõõmuga meile, sest nad ise korraldavad juba kahte turniiri,“ selgitas Sikk.

Meistritiitli eest asuvad võistlema kaheksa segavõistkonda Eestist, Lätist ja Leedust. Teiste seas tulevad Kambja staadionile taldrikut lennutama äsja Itaalias klubide maailmameistrivõistlustel hästi esinenud Tallinna klubi Sexy Legs ja Läti klubi Salaspils FK.

Tartu Ultimate presidendi Tõnn Siku sõnul saab Kambja staadionil ultimate frisbee’iga tutvust teha ja näha Baltikumi parimaid tiime võtmas mõõtu sellel Eestis veel suhteliselt vähe levinud spordialal. „See on kohalikele hea võimalus jälgida põnevat mängu ja hoida pöialt kolmele Eesti tiimile. Lisaks, miks mitte mõne asjatundjaga juttu puhuda ja visketehnika kohta näpunäiteid küsida,“ rääkis Sikk.

Võistlused algavad laupäeval, 13. septembril kell 10 Kambja staadionil. Täpsem ajakava ilmub võistluse koduleheküljele: http://ffindr.com/en/event/estonia/baltic-ultimate-championships-2014.

Osalevad tiimid:

  1.  Sexy Legs (Tallinn, EST)
  2.  Tartu Turbulence (Tartu, EST)
  3.  FreeFlyers (Kivi-Vigala, EST)
  4.  Vorai (Vilnius, LT)
  5.  KossMix (Vilnius, LT)
  6.  Latvian Youngstars (Salaspils, LV)
  7.  Salaspils FK (Salaspils, LV)
  8.  Ogre Frisbee Club (Ogre, LV)

Ultimate frisbee on visatava lendava taldrikuga mängitav meeskonnamäng, mis meenutab reeglite poolest enim käsipalli ja ameerika jalgpalli. Eestis on spordiala veel suhteliselt vähetuntud, ent ala sünnimaal Ameerika Ühendriikides on aktiivseid mängijaid üle viie miljoni.

Toimetas Heigo Mägi

Loetumad