7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKodukandi kangelase Julius Kuperjanovi 120. sünniaastapäev

Kodukandi kangelase Julius Kuperjanovi 120. sünniaastapäev

KUPERJANOVI AUKS: Viie aasta eest sõjalis-sportliku jooksu Kambjast Kuustesse läbinud ajateenijad ja kooliõpilased rivistusid Kuuste kooli ees. Foto: Heigo Mägi

Eelmisest suurest tähtpäevast on märkamatult möödunud viis aastat ja taas on põhjust kokku tulla, et auväärse omakandimehe mälestust meeles pidada.

Tõsi, ka vahepealsetel aastatel pole Kuuste kooli rahvas Julius Kuperjanovi sünniaastapäeva unustanud, vaid oleme seda ikka omal moel – ülekoolilise sõjalis-sportliku võistlusega – meeles pidanud.

Selle sügise oktoobrikuu 10. päeval kutsub Kuuste kool kõiki, kellele legendaarse väejuhi mälestus tähtis on, jälle Kambja ja Vana-Kuuste maile, et üheskoos vääriliselt tähistada kangelase sünniaastapäeva.

Ettevõtmise õnnestumise nimel teevad koostööd Kambja vallavalitsus, Kambja, Unipiha, Sillaotsa ja Kuuste koolid, Kambja koguduse õpetaja Andrus Mõttus, Kaitseliidu Tartu malev ja Kuperjanovi jalaväepataljon.

Meeldivaks traditsiooniks on saanud tähtpäeva avamine mälestusteenistusega Kambja kirikus, mis seekord algab kell 10.

Orienteeruvalt 10.30 antakse sealtsamast kiriku kõrvalt start õpilaste ja sõdurpoiste täheteatejooksule, mis lõpeb Kuuste kooli ees piduliku raportiga Kambja vallavanemale.

Kuuste koolis on juba kella 10-st üles seatud erinevad õpitoad ja näitused, millega kõik huvilised saavad tutvuda 10 ja 12 vahel ning pärast aktuse lõppu.

12.00 algab pidulik aktus tervitussõnavõttude, õpilaste esinemiste ja temaatilise näitemänguga.

Aktuse järel on kõigil võimalus kringlit ja kohvi-morssi mekkides päevakohastel teemadel edasi vestelda.

Erinevalt varasematest kordadest minnakse Julius Kuperjanovi hauale mälestushetke pidama järgmisel päeval, 11. oktoobril kell 11.

Loetumad