Tegus suvi ja sügis Aarike hooldekeskuses

746
Mees esineb vanuritele kitarriga.

KÜLAKOST HEALT SÕBRALT: Rahvusvahelise eakate päeval tähistamise puhul esitas Jüri taas Aarikel oma laule ja mahlakaid vahetekste. Foto: Elle Ott

Igast päevast tuleb loota, et sünnib väike ime. Tuleb kauniks imetleda iga väikseim õis. Tuleb juba hommikuti hajutada uduvine – siis tuleb päev, mis on päikest täis.“

Mälestushetki tänavusest suvest ja värviküllasest sügisest.

Suvi on üks aastaaegadest, kus inimene tahab ikka midagi uut näha, tunda, midagi ära teha, kohtuda sõprade, sugulastega ja ammutada jõudu, tervist, et siis jälle edasi elada.

Aarike hooldekeskuse perel oli suvi tegus ja muljeterohke.

Traditsiooniliselt tähistati jaanipäeva ja võidupüha. Külakosti oma mahedate, ilusate lauludega tõi ühemehebänd Vambola Tartust.

Valla jaanitulel andis vallavanem Ivar Tedrema hooldekeskuse töökale perele üle tänukirja kauni keskuse arendamise ja hoidmise eest.

Naiskodukaitse Tartu ringkond korraldas maakaitsepäeval heategevusliku loterii Aarike hooldekodu toetuseks. Koguti 1075 eurot sponsorraha. Kaitseliidu Tartu maleva ruumides toimus 7. juulil pidulik vastuvõtt, millel Tartu maleva tollane pealik major Janno Rosenberg ja hooldekeskuse juhataja Elle Ott kirjutasid alla sularaha üleandmise aktile, millest üks eksemplar jäi Tartu malevale ja teine hooldekeskusele.

Naiskodukaitsjate algatusel kogutud raha (1075 €) ja LC Tartu Tamme ning LC Lüneburg sihtotstarbeline rahaline toetus (1500 €) võimaldas rekonstrueerida 12-korterilises elamus klientide dušši- ja tualettruumi, vahetada siseukse ja remontida koridori. Sügav kummardus antud abi eest toetajatele.

11. juulil toimus hooldekeskuses vabaõhuüritus, mida aitas sisustada ansambel Svips. Hooldekeskuse pere kuulas ilusat muusikat. Kes suutis ja tahtis, keerutas jalga. Grilliti.

25. juulil toimus hooldekeskuses kontsertetendus „Pulmakombed“, millel demonstreeriti ingerisoomlaste rahvariideid, tutvustati nende pulmakombeid ja mängiti maha väike pulm.

5. augustil oli meeleolukas suvine pärastlõuna Ervin Lillepea laulude saatel.

Iga kuu toimusid ja toimuvad jumalateenistused. Neid viib läbi Kambja koguduse kirikuõpetaja Andrus Mõttus, kellega aeg-ajalt on kaasas muusikat tegemas Marta.

Rahvusvahelist eakate päeva tähistasime 1. oktoobril. Meie hea sõber Jüri Pärnumaalt esines oma laulude ja mahlakate vahepaladega.

11. oktoobril viidi läbi üleriigiline Eesti Lions-klubide heateo päev, millest võtsid osa LC Tartu Tamme meeskonna liikmed Margus Eensoo, Hans Müürsepp, Andrus Kõre, Andrus Nõmmisto, Andres Kärp, Toomas Lust, Jan Aasa, Heino Ligi ja Tartu kristliku noortekodu 11 kasvandikku eesotsas juhataja Kristjan Pullaga. Ürituse raames korrastati territooriumi, puhastati metsaparki, tehti küttepuid, trimmerdati ja riisuti lehti. Tööpäev lõppes ühise seljankasupi ja kringli söömisega. Palju tänu tegijatele ja ilmataadile, kes väga ilusa päikselise sügisilma kinkis.

Sõltuvalt töögraafikust osalesid töötajad kas Ventspilsi ekskursioonil (16.-18. juulil), sotsiaaltöötajate suvepäevadel Peipsi ääres (24.-25. juulil) või Tallinna avahoolduse arenduskeskuse poolt korraldatud suvekoolis Pühajärvel (6.-8. augustil).

Firma Reiting korraldas aprillis-mais Aarikel 198-tunnise koolituse, millest võtsid osa kõik hooldustöötajad ning hooldus- ja tegevusjuht.

Tegusa aasta lõpetab kaunis advendiaeg

Igast päevast tuleb loota, et sünnib väike ime. Tuleb kauniks imetleda iga väikseim õis. Tuleb juba hommikuti hajutada uduvine – siis tuleb päev, mis on päikest täis.

Ja nii me sügisesse olemegi jõudnud. Ees on päkapikkude, advendiaja ja jõulukontsertide ootus.

Ilusat sügist ja kaunist advendiaja ootust kogu vallarahvale!

 

Aarike Hooldekeskuse pere nimel

Elle Ott

Kino maale
EelmineEuroviktoriini võitjad on selgunud
JärgmineKultuuriseltside esindajad said kokku Moostes