-1.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEuroviktoriini võitjad on selgunud

Euroviktoriini võitjad on selgunud

*

Euroopa parlamendi istungitesaal 

Kambja Ignatsi Jaagu kooli õpilased osalesid novembris aktiivselt ja edukalt Euroopa Liidu veebiviktoriinil.

Tartu maavalitsusejaEurope Directi Valgamaa euroinfopunkti koostöös korraldatud Euroopa Liidu veebiviktoriinile laekus Tartumaalt 331 vastust 13 koolist ja Valgamaalt 224 vastust 11 koolist. Aktiivsemad koolid Tartumaal olid Ülenurme gümnaasium 117, Kambja põhikool 90 ja Vara põhikool 46 vastusega.

Kambja kooli õpilastest sai parima tulemuse Mirjam Pirn, kes tuli nooremas vanuserühmas (V-VIII klass) kolmandale kohale. Samas vanuserühmas sai kuuenda koha Kirke Kalde, esikümnesse jõudsid ka Helery Hindriksoo, Iris Peterson ja Cätlin Rebane. Vanemas vanuserühmas (IX-XII klass) jõudsid Kambjast esikümnesse Roland Käsi ja Helerin Pant.

Kõige suurem konkurents oli Tartumaa vanemas grupis, kus viis õpilast vastas kõigile küsimustele õigesti. Võitjate väljaselgitamisel sai määravaks vastus viimasele jutustavale küsimusele „Väikesed muutused meie kõigi igapäevastes harjumustes võivad keskkonnale avaldada tohutut positiivset mõju. Kas sina käitud keskkonnasõbralikult? Nimeta oma igapäevased harjumused/tegevused (energiasääst, puhas õhk, vee vastutustundlik kasutamine, jäätmete vähendamine jne), mis on keskkonnasõbralikud.“ Mida rohkem keskkonnasõbralikke tegevusi oli välja toodud, seda parema koha vastaja pingereas sai.

Auhinna saavad mõlema vanusegrupi kümme paremat vastajat kummastki maakonnast. Esikolmikule on auhinnaks raamatupoe kinkekaardid, neljandast kümnenda kohani Europe Directi teabekeskuse meened.

Allikas: tartumaa.ee

Loetumad