11.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivMaakonnaliinidel vahetus vedaja ja muutusid sõiduplaanid

Maakonnaliinidel vahetus vedaja ja muutusid sõiduplaanid

Foto: Heigo Mägi

Foto: Heigo Mägi 

Tartumaa maakonnaliinidel alustas 1. jaanuarist reisijate vedu GoBus ning muutusidd busside liininumbrid ja sõiduplaanid.

Sõiduplaanid on üleval ühistranspordi infoportaalis peatus.ee. Uued sõidugraafikud leiab ka veebilehelt tartumaa.ee.

Paljudel liinidel tulid kasutusele sissesõidud, mida teenindatakse ainult soovija olemasolul. Kui bussipeatus on sõiduplaanis tähistatud nõudepeatusena väljumiseks, sõidab buss sellesse peatusesse, kui sinna on pileti ostnud vähemalt üks reisija.

Mõnedel liinidel on ka ettetellitavad nõudepeatused — sõidusoovi korral peab reisija peatusesse bussi ette tellima sõidule eelneval päeval hiljemalt kella 20-ks telefonil 12012. Samalt telefonilt saab informatsiooni liinide sõiduplaanide ja võimalike liinihäirete kohta. Helistamine infotelefonile on helistajale tavakõne tariifi alusel.

Maakonnaliinidel on kasutusel kaks invatõstukiga varustatud ning ratastooliga sisenemiseks kohandatud bussi. Vedaja suunab sellise bussi liinile sõitja tellimuse alusel, mis tuleb esitada infotelefoni kaudu vähemalt 48 tundi enne bussi väljumist.

Lisateave: Anne Vodi, Tartu maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialist, tel 730 5253.

 

Koduvald avaldab tulevikust minevikku kohandatuna Tartu maavalitsuse pressiteate, mis saabus mõned päevad enne aastavahetust, kui vallalehe eelmine number oli juba trükitud.

Seda pressiteadet on sarnasel kombel levitatud teistegi Tartumaa vallalehtede jaanuarinumbreis, et viia liinibussidega sõitjateni info, mida oleks neil olnud kindlasti kasulik ja vajalik teada juba enne uue sõiduplaan kehtima hakkamist.

Loetumad