10.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambja kooli õpilased Tammsaare etlusvõistlusel

Kambja kooli õpilased Tammsaare etlusvõistlusel

Kambja kooli õpilane Andrus Pajumägi kirjandussuurkuju Tammsaare vahakujuga. 

30. jaanuaril, A. H. Tammsaare sünniaastapäeval käivad õpilased Albus tema tekste esitamas.

Maakonna ja linna eelvoore ei ole – iga õpetaja peab ise ära tundma, kellega minna vabariiklikule võistlusele. Seekord oli kokkutulnuid täpselt 50.

Žüriis on näitlejaid, raadio- ja teleinimesi, kohalikke kultuuritegelasi, emakeeleõpetajaid. Selle aasta tuntumad nimed olid Meelis Kompus ja Karmen Tabor, kes avamisel etlejatele hääleharjutusi tegi.

Tartu maakonnast oli seekord väljas ainult meie kool kahe õpilasega: Andrea Muru 5. klassist ja Andrus Pajumägi 7. klassist. Kohapeal selgus, et nad kuuluvad ühte vanuseklassi ja on seega konkurendid. Andrea loosinumber oli 4 ja see tähendas pisikest pabistamist, aga Andrus oli 18. ehk viimane. See, kuidas ta närvipinget talus ja siis hingest kõik andis, oli imetlusväärne. Tasuks väärikas eripreemia.

Pika sõiduga väsitava päeva boonuseks oli kindlasti ka hommikune muuseumikülastus, elamusterohke üritus ja hulk kirjandusteadmisi.

Juhendaja Tiina Tiideberg

Loetumad