6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKambjas jälle edukas muinasjutukirjutaja

Kambjas jälle edukas muinasjutukirjutaja

Noormees punases võistlussärgis.

KA SPORDIVÄLJAKUL: Gabriel Mälton saalijalgpalli mängimas. Foto: Gert Prants 

Lõppes järjekordne Sten Roosile pühendatud muinasjutuvõistlus, kuhu seekord saadeti kogu vabariigist 386 lugu. Neid loevad ja vaevad varalahkunud Steni vanemad Ann ja Ants Roos, Hea Lapse toimetaja Leelo Tungal ja lastekirjanduse uurijad-tundjad. Kaunisse Tallinna Raekoja saali kutsuti tänuüritusele 41 noort autorit. Nende hulgas oli ka meie kooli 7.kl õpilane Gabriel Mälton.

Lastekirjanduse uurija Krista Kumberg sõnas oma kokkuvõtvas kirjutises (PM 06.04.2015), et lapsed panevad kõik „laulu sisse“- st muinasjuttudes peegeldub kogu ümbritsev elu. Gabriel sai inspiratsiooni möödunud liikumisaasta jutuvõistlusest. Selle üks teema oli „Kand ja varvas“ . Nende „tegelaste“ koostööprobleemidest sündiski muinasjutt.

Varem on Sten Roosi võistlusel huvitava muinasjutu eest tunnustuse saanud Kätlin Rõigas, Solveig Verbu, Peeter Murumetsja Ingrid Männik nooremas kooliastmes (juhendaja Valve Keskpalu), Helen Adamson ja Kätlin Rõigas vanemas kooliastmes.

Tiina Tiideberg

Loetumad