Kodutütarde pealinnalaager

737

SÜNDMUS: Kodutütar Kaisa Meus (vasakult kolmas) istub valitsuse laua taga ja kuulab tähelepanelikult peaministrit. Foto: Liisa Toots  

Kõige aktiivsemad kodutütred üle Eesti kohtusid pealinnalaagris, mis toimus Tallinnas 4. kuni 7. augustini.

Kahel laagripäeval olime kodutütarde vormis. Kui vormidega Tallinna vanalinnas ringi jalutasime, siis Jaapani turistid pildistasid meid palju rohkem kui keskaegseid maju.

Laagripäevade jooksul jõuti paljudesse kohtadesse – näiteks Tallinna teletorni, botaanikaaeda, Kaitseliidu peastaapi, riigikogu hoonesse, Kadrioru lossis asuvasse kunstimuuseumisse, presidendi kantseleisse.

Esimese päeva tegevus oli loomaaia külastus. Kuigi paljud olid seal käinud, oli giidiga ringi jalutamine teistmoodi.

Riigikogus on seinavaip, mis on tehtud algsete kavandite järgi – sellel on palju vähem maakondi, kui on praegu.


„Jaapani turistid pildistasid meid palju rohkem kui keskaegseid maju.“

Presidendi kantseleis torkas mulle silma üks maal Narva jõest, mille teisel kaldal ei olnudki Venemaa, vaid Eestile kuuluv Jaanilinn. See maal oli sõjaeelse Eesti piiridega.

Ühes peaministri koosolekute saalis on kunstimuuseumilt laenatud maalid. Kui tähtsad külalised istuvad ümber laua, siis üks neist saab imetleda pilti Tartu Supilinnast.

Kaitseliidu peastaabis torkasid silma (ülekantud tähenduses) Naiskodukaitse esinaise Airi Toomingu kaktused, mida kaunistasid värvilised sätendused. Kontoris oli ka palju lippe.

Laagri kõige põnevamaks momendiks oli ilmselt kohtumine peaminister Taavi Rõivasega, kellega tehti nii grupipilte kui selfisid, visati nalja ja tehti palju muud toredat.

Laagri viimasel päeval käidi politsei- ja piirivalveametis.

Õhtuti oli tüdrukutele vaba aeg.

Oli tore laager.

Kaisa Meus,
Kuuste Kodutütarde rühmavanema abi

 

Kino maale
EelmineDiana Klas esineb Kambjas
JärgmineGeopargi esimene ühisalgatus Rally Estonia raames