-0.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivGeopargi esimene ühisalgatus Rally Estonia raames

Geopargi esimene ühisalgatus Rally Estonia raames

Henri ja Hanna Aadusoo esindasid Rally Estonia geopargiprogrammis Kambja valda.
Foto: Toivo Ärtis 

Geopargi kui omavalitsuste ühisalgatuse eestvedamisel toimus Tartus auto24 Rally Estonia 2015 laval ainulaadne kultuuriprogramm.

Geopargi ühisalgatusse kuuluvate Tartu- ja Jõgevamaa piirkondade programm jättis oma mitmekesisusega varju nii mõnedki suurüritused. Lava vallutati rohkem kui 330 vabatahtliku esineja poolt tervelt kuueks tunniks.

Kultuuriprogrammi eesmärgiks oli ühiselt tutvustada valdade ja linnade loodus- ja kultuuripärandit. 18. juulil kella 14st kella 20ni kestnud põnev programm pakkus põhjaliku ülevaate Tartu- ja Jõgevamaa valdade tegemistest ja võimalustest. Kultuuriprogramm pandi kokku omavalitsuste ühisel algatusel ja koostööna ning lavale toodi piirkondade parimad esinejad.

Kogu programm oli vastavalt piirkondadele jagatud kuueks: Geopargi Kodavere kant, Geopargi Vooremaa, Geopargi Põltsamaa ja Kursi kihelkonna ala, Geopargi Linnutee ja Tähemaa (siia kuulus ka Kambja vald), Geopargi ürgmetsad ja veeteed, Geopargi Peipsimaa.

Lisaks meelelahutuslikule kultuuriprogrammmile oli Tartus Vabaduse puiesteel 17. juulist 19. juulini avatud väljapaneku ehk EXPO ala, kus tutvustati geopargi piirkonnas valmivaid tooted ja pakutavaid teenuseid. Esindatud olid ka Valga militaarteemapark, Jääaja keskus koos mammutitega, Tartumaa spordiliit, erinevate valdade käsitöölised, talutoodete müüjad, ehtekunstnikud… EXPO ala ning seal pakutav osutus rahva hulgas väga populaarseks. Kolme päeva vältel külastasid lisaks Rally Estonia huvilistele ala ka paljud kohalikud, kes toimuvat uudistama olid tulnud.

Nii kultuuriprogrammi korraldajad, esinejad kui ka EXPO ala rahvas lahkusid pühapäeva õhtupoolikul Tartu kesklinnast positiivsete emotsioonidega.

Konguta valda esindanud arendus- ja keskkonnanõunik Riina Savisaar: „Saime palju kontakte ja tuttavaks toredate inimestega, kes elavad tegelikult väga-väga lähedal üksteisele, aga siiani oleme olnud justkui võõrad. Ühised koostööprojektid aitavad superhästi kaasa edaspidi asjade elluviimisele, sest kõigil on midagi, mida teistel ei ole ja seda jagades rikastame üksteist ja oleme jälle palju paremad.“

{loadposition video_4292}

Koduvald ilmestab artiklit ühe toreda tähelepanuavaldusega, mis seostub geopargi üritusega

Laupäeval, 23 juulil kell 14 05 jagas luuletaja, armastatud eurolaulu „Kuula“ sõnade autor Aapo Ilves oma Facebooki leheküljel Luunja valla kultuurijuhi ja luuletaja Toomas Franciscus Aru Facebooki sissekannet:

Laupäeval sirvisin Tartus mingit Kambja kooli almanahhi ja leidsin Indrek Kuuse VII klassi noore luuletuse… ma vaimustasin, ilmselt pole ma oma elus midagi nii head kirjutanudki tervitan sellega kõiki Jürisid

Kõnealuse almanahh sattus Toomas F Aru kätte just geopargi suurürituse ajal Kambja valda tutvustavas telgis.

 

INDREK KUUSK (VII kl):

***

Ammu aega tagasi elas Jüri.

Buss oli ta põhisõiduriist.

Carmen oli ta naine, kes magas

diivanil.

Eile magas ta aga

fooliumist madratsil.

Gloobusel asus nende elukoht põhjapool.

Haisev sokk oli tal jalas.

Inimesed hoidsid Jürist seepärast eemale.

Jüri oli kurb ja nuttis tihti.

Kaspar oli ta vend, kes teda lohutas.

Liisa oli ta õde, kes teda lohutas.

Midagi ei aidanud, Jüri oli ikka kurb.

Naine Carmen muretses tema pärast.

Ostis naine talle siis

Pidupäevaks

Quatro, Audi Quatro.

Raisk, kus talle see meeldis!

Saja kahekümnega sõitis Jüri ringi.

Ta oli kõige õnnelikum mees maailmas. Ta tegi endale interneti saidi

www.onnelikmees.ee oli saidi nimi.

Õnnetuseks ta sait kustutati.

Ämm sõimas Jürit selle imeilusa saidi

kustutamise eest.

Öö saabudes arvas Jüri, et tänane päev

läks korda.

Ükskordki elus tundis ta ennast

õnnelikuna.

 

Samal teemal:


 {loadposition geopark}

Loetumad