4.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPangabuss jätkab

Pangabuss jätkab

Pangabuss. Foto: Heigo Mägi

Neljapäeval, 12. novembril teeb Swedbanki pangabuss kell 9 – 10 peatuse Kambja vallamaja juures.

“Läbirääkimised jaekaupmeestega veel käivad – ka Kambja osas – ning seni kuni pole paika saadud uut lahendust, teenindab pangabuss Kambja elanikke edasi”, ütles panga pressiesindaja Mart Siilivask.

Kuu algul teatas Swedbank, et suurendab sularaha kättesaadavust maapiirkondades, asendades 1-2 korda kuu jooksul Eesti 50 asulat külastava pangabussi püsiva ning igapäevast teenustasuta sularaha väljavõttu võimaldava lahendusega. Sularaha väljavõtu võimalust kaupluse kassast lubati kokku 28 omavalitsusele sealhulgas Kambjas ja Kuustes alates 1. novembrist.

Kambja Konsumit omav Elva tarbijate ühistu avaldas panga pressiteate peale nõutust. „Meil on Swedbanki esindajatega selles küsimuses kohtumine kokku lepitud alles 13. oktoobriks. Ning juba ammu saavad Säästukaart Pluss omanikud nii Kambjas kui mujal ETK poodides oma maksekaardiga ka kassast sularaha võtta,“ ütles ühistu esimees Hando Ivask toona.

Säästukaardi ja Säästukaart+ süsteemi kaudu on ühistu seotud ETK In-pangaga ning võib-olla ei soovigi konkureeriva panga ehk Swedpanga teenust edastada. Samas hoiab ETK näiteks Ülenurme ja Saverna Konsumi hoones Swedbanki sularahaautomaati.

On ilmselge, et vallaelanikele oleks kõige rahuldavam viimane variant.

Heigo Mägi

 

Loetumad