Tegemisi ja toimetamisi Aarikel

434

VÄÄRT TEGU: Aarike hooldekeskuse peahoonesse viib uus trepp. Foto: Elle Ott 

Suvi on möödas.

Varsti jätab sügiski meiega hüvasti ning talv oma karguse ja pimedusega on silmapiiril.

Mis on toimunud Aarikel?

Suvel nautisime kandlemees Sanderi meeleolukat kontserti, osalesime Mäksa pargiüritusel, käisime ekskursioonil ja tutvusime teiste hoolekandeasutustega.

Igakuiselt on toimunud klientide poolt oodatud ja Kambja koguduse õpetaja Andrus Mõttuse poolt läbiviidud südantsoojendavad jumalateenistused.

LC Tartu Tamme ja Tartu Kristliku Noortekodu kasvandike traditsioonilise heateopäeva raames värviti trepi käsipuud, istutati ilupõõsaid, harvendati ja korrastati männi- ja kasesalu ning riisuti lehti. Päev lõppes tegijate tänamise ja ühise söömaajaga.

Suvel sai ilusa ilme värskelt värvitud meestemaja. Peahoonele ehitati uus trepp. Rajati ka puhkenurk koos laua ja pinkidega, mille juurde istutati ilupõõsad.

Hooldustöötajate töö kergendamiseks valmis 12 korteriga elamu esimeses püstakus kööginurk koos nõudepesumasinaga. Enam ei pea 16 inimese toidunõusid peamajast edasi-tagasi tassima, tuleb tuua vaid toit kolm korda päevas. Seegi töö nõuab jõudu, täpsust, tahet.

Alumisele majale tellisime ja paigaldasime kaldtee, mis kergendab ratastooli kasutajate liikumist. Teha on veel kaldteelt kivitee pikendus jalgteeni.

Õueala pingid, lauad ja toolid said peitsitud-värvitud.

Rahvusvahelise eakate päeva raames esines klientidele meie kauaaegne hea sõber laulja Ervin Lillepea oma uute ja vanade lauludega.

Hooldekeskuse töötajatele toimus tänupüha Tatra Forellis, kus tehti kokkuvõte aasta tegevuskava täitmisest ja imekauni kontserdi andis ansambel Inerts Liane Loogi juhtimisel.

Meeldejääv oli osalemine Kammeri koolis toimunud konverentsil „250 aastat haridust Kammeris“. Nägime ja kuulsime, mida suudetakse pedagoogika vallas ära teha erivajadustega lastega. Edu ja südamesoojust neile! Kammeri laste esinemised meie majas on olnud alati teretulnud.

Tore oli Tartu maavanema Reno Laidre vastuvõtt Tartumaa hoolekandeasutuste juhtidele seoses rahvusvahelise eakate päevaga. Maavanem saatis hooldekodudesse kenasti vormistatud kirjaliku läkituse, mille sõnad on aegumatud.

Pühadeaeg läheneb

Ees seisab esimese advendi jumalateenistus koos armulauaga.

Teise advendiküünla süütame 6. detsembril koos LC Tartu Tamme presidendi Väino Pooli ja teiste liikmetega. Tartu Kristliku Noortekodu kasvandikud annavad ajakohase kontserdi.

Kambja lasteaia lapsi ja Kammeri kooli õpilasi ootame külla jõulukontsertidega.

Nii klientidele kui ka töötajatele ei jää tulemata päkapikud.

Õnnerikast advendiaega ja tähelepanuväärseid kordaminekuid läheneval 2016. aastal!

Tänud kõikidele koostööpartneritele, sõpradele ja muidu headele inimestele lähedalt ja kaugelt.

 

Aarike hooldekeskuse juhataja Elle Ott

 

Kino maale
EelmineKoolitus mesinikele ja mesindushuvilistele
JärgmineElektrikatkestus tabas Kambja valda