5.9 C
Kambja
Neljapäev, 25.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivIga vastsündinu saab kingiks raamatu „Pisike puu“

Iga vastsündinu saab kingiks raamatu „Pisike puu“

26. oktoobril andis kultuuriminister Indrek Saar Viljandimaa visiidi käigus üle esimesed beebiraamatud „Pisike puu“, mis on mõeldud kingitusena 2015. aastal ja järgnevatel aastatel Eestis sündivatele lastele.

Kinkeraamat, mille eesmärk on toetada laste lugemishuvi ja väärtustada eesti lastekirjandust, jõuab oma uute omanikeni kõikjal Eestis koostöös kohalike omavalitsuste ja raamatukogudega. Kinkeraamatu on koostanud Eesti lastekirjanduse keskus ning rahastaja on kultuuriministeerium.

„Eesti jaoks on tähtis, et lapsed loeksid, et vanemad loeksid oma lastele ette. Et meil oleksid ilusad lasteraamatud, mis on meie omamaa suurepäraste lastekirjanike sulest kirjutatud ja oma silmapaistvate kunstnike illustreeritud. Olgu see ilus raamat süm-boliks sellest sügavast kummardusest, millega riik väärtustab igat Eestisse sündinud last,“ ütles kultuuriminister Indrek Saar.

Raamatusse „Pisike puu“, mille nimi tuleneb Ott Arderi samanimelisest luuletusest, nopiti luuletusi ja jutte meie tuntud ja armastatud lastekirjanike loomingust. Raamatus on nii vanu, mitmele põlvele armsaks saanud, kui ka päris uusi lugusid, sekka ka mõned muinasjutud ja liisusalmid, mille seovad tervikuks kunstnik Catherine Zaripi võrratud pildid.

Kambja vallavalitsus korraldab raamatu „Pisike puu“ esimese piduliku kätteandmise 2016. aasta jaanuari lõpul.

Loetumad