6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartu maamess tuleb taas

Tartu maamess tuleb taas

Maamess Tartus. 

Juba 24. korda toimuv Maamess toob Tartusse traditsiooniliselt kokku põllumajandus-, metsandus-, aiandus- ja toiduvaldkonna uudised, võõrustades sel aastal 450 eksponenti kümnest erinevast riigist.

Igal aastal on Maamess pisut omanäoline. Kindel on see, et ettevõtete ja külastajate huvi Maamessi vastu on aastatega järjest kasvanud – Tänavu toob Maamess kokku 450 suur- ja väikeettevõtet ja kogu üritus võtab enda alla 50 000 ruutmeetrit ekspositsioonipinda.

Maamess kui maaelu peegel pakub head võimalust oma ettevõtte näitamiseks nii talunikele, põllumajandusega seotud organisatsioonidele kui metsanduse, aianduse ja toiduainetööstuse ettevõtetele. Maamess on koht, kus kohtuvad professionaalid, et omavahel jagada teavet ja kontakte ning sõlmida koostöölepinguid. Vähemtähtis pole Maamess linnainimestele, kellele tuuakse talutoodang “koju kätte” ning antakse võimalus maaeluga tutvuda, sest Maamess on mitmekülgne:

  • XXIV Rahvusvaheline põllumajandusnäitus
  • XXII Rahvusvaheline puidutöötlemis- & metsandusnäitus
  • XXII Toidumess
  • XVIII Aiandusnäitus

Maamess on paljude ettevõtete jaoks põhiline üritus, kus oma tooteid esitleda ning klientidega suhelda, pakkudes põllu- ja metsameestele võimalust end uudistega kurssi viia ja tehinguid teha. Maamessil eksponeeritav rasketehnika on ühtlasi üheks publikumagnetiks. Sarnaselt eelmistele aastatele tähistame kõige põnevamad eksponaadid ka Maamessi graafikast pärit loomakujutisega, tänavu siis täpsemalt lehma-märgiga. Kindlasti saavad ära märgitud masinad, mis on kõige kaasaegsamad, suuremad või hoopis kõige ökonoomsemad.

Tulenevalt tänavusest Maamessi tunnusloomast lehmast pööratakse messil suurt tähelepanu piimandusele – piim on kui Eesti valge kuld. Maamess annab oma panuse ning kutsub inimesi eelistama ja tarbima kodumaiseid piimatooteid, seega saab messil olema hulgaliselt piima ja piimatooteid tutvustavaid väljapanekuid, et soovijad saaksid kohapeal tooteid proovida ning kaasagi osta. Loomulikult läheme “rohujuuretasandini” ehk messile tuuakse ka punasekirju piimaveis, et lastele demonstreerida, kust piim ikkagi tuleb.

Maamessi Show Arena programm on ka tänavu sisutihe. Messi esimesel päeval toimub aianduseriala õpilaste mõõduvõtmine Noor Aednik 2016 ning traditsiooniliselt avab Kevadkarikas 2016 raievõistluse hooaja. Uudisena on Kevadkarikas tänavu 3-päevane ning toob pealtvaatajate ette mitu uut võistlusala.

Hea Maamessi eksponent ja külaline – selleks, et end messiuudistega kursis hoida, jälgi nii Maamessi kodulehte kui Facebooki lehekülge!

Tere tulemast Tartusse, Maamessil näeme!

Margus Kikkul
Maamessi projektijuht

 

Loetumad