1.9 C
Kambja
Neljapäev, 18.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivTartumaa Kuldse Tammeoksa teenetemärgi said Hando Ivask, Joel Luhamets ja Elle Ott

Tartumaa Kuldse Tammeoksa teenetemärgi said Hando Ivask, Joel Luhamets ja Elle Ott

ARGIPÄEV: Toimekas Elle Ott oma töölaua taga Aarike hooldekeskuse elu korraldamas.
Foto: Margus Kriiva

Teenetemärgid andis Tartu maavanem Reno Laidre üle Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul Tartu Heino Elleri nimelise muusikakooli Tubina saalis.

Elle Ott on ligi veerand sajandit töötanud sotsiaalvaldkonna kõige keerukamal alal, juhtides Tartumaal Aarike hooldekeskust. Tema käe all on hooned ja nende ümbrus tundmatuseni muutunud, samuti on haritud ja arendatud töötajaid. Sotsiaalvaldkonnas on ta üleeestiliselt tunnustatud asjatundja. Elle Ott on osalenud Kambja valla elu edendamisel ja kuulunud kohalikku naisseltsi. Tartu Maanaiste Liidu juhatuses on ta olnud aasta emade tunnustamise organiseerija.

 

Elva tarbijate ühistu esimees Hando Ivask. Foto: ETK

Hando Ivask on neljandat põlve rannulane, kes on sealkandis pidanud ka vallavanema ametit. 1994. aastal asus ta juhtima Elva Tarbijate Ühistut ning teeb seda tööd tänini. Ühistu on Tartumaa maapiirkondades olulise mõjuga tööandja ja teenuste pakkuja. Hando Ivask on ühistu juhina seisnud selle eest, et teenused jõuaks ka väiksematesse keskustesse – viimaseks näiteks on ligi miljoni eurone investeering ja Konsumi avamine Kambjas, peagi seisab sama ees Rõngus.

 

 

Joel Luhamets on pidanud vaimulikuametit aastast 1978. Ta on olnud ka Eesti Kongressi liige. Aastast 1996 sai temast Tartu praostkonna praost, aastast 1997 Tartu Pauluse koguduse õpetaja ning aastast 2015 Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tartu piiskop. Tartu Pauluse kirik on tänu Joel Luhametsa pühendumusele leidnud uue hingamise ja ka uue väärika kuju, Tartumaa inimestele on ta väsimatult jaganud hingehoidu ja vaimulikku juhatust.

 

 

Tartumaa Kuldne Tammeoks on Tartu maakonna teenetemärk, mida aastast 2005 antakse inimestele, kes on pika aja vältel silma paistnud oma töö ja tegevusega Tartumaa inimeste hüvanguks.

 

Tänuavaldus

Sügav kummardus kõigile, kes on kaasa aidanud minu tööle ja koostööd teinud Aarike hooldekeskusega.

Siiras tänu kuulub:

  • minu kolleegidele Tartumaalt ja üle vabariigi;
  • Kambja vallavalitsusele, vallavanem Ivar Tedremale ja sihtasutuse nõukogu liikmetele;
  • Enn Libale, kes mind selle töö juurde juhatas;
  • Aarike hooldekeskuse armsatele töötajatele;
  • Tartu maavalitsuse töötajatele, maavanem Reno Laidrele;
  • kohalike omavalitsuste esindajatele, klientidele ja nende sugulastele;
  • sõpradele lähedalt ja kaugelt.

Tänan koostöö eest Lions Tartu Tamme liikmeid ja Kristliku Noortekodu kasvandikke, kes on meie parkmetsa ja kogu territooriumi iga aastaga aina kaunimaks muutnud, rajanud tammiku ja istutanud tuhandeid puid.

Tänan Kambja kooli õpilasi, kellega koos istutasime 12 aastat tagasi kuuski ja mände, millest nüüd on kasvamas ilus mets järeltulevatele põlvedele.

Tänan Kambja, Kuuste ning Kammeri kooli õpilasi ja Kuuste ning Kambja lasteaia mudilasi meeldivate kontsertide eest erinevatel tähtpäevadel.

Tänan Kambja koguduse kirikuõpetajat igakuiste jumalateenistuste eest.

Siiras tänu Tartu Maanaiste Liidu liikmetele, armsatele naistele, kes säilitavad ja annavad edasi meie esivanemate käsitööoskusi – nende seltsis on lihtsalt väga hea olla.

Ja loomulikult tänusõnad oma perele, kes tihti on pidanud jagama minu muresid ning aidanud nendest üle saada.

Ilma teie kõigi toeta, õpetlike sõnadeta, vahel ka kriitikanoolteta poleks ma suutnud 23 aastat teha seda inimestele väga vajalikku ja tänuväärset tööd. Puudused on parandamiseks ja raskused ületamiseks.

Loodan, et mul lubatakse seda sissetallatud rada sotsiaalvaldkonnas veel mõned aastad edasi astuda. Teha on veel palju, et täita nii mõndagi unistust Aarikel, et tagada teenustel viibivatele isikutele õigus elule ja tervisele ning nende inimväärikale kohtlemisele

Uhke on olla üks teiste seas tegemas just sotsiaaltööd.

Kompetentsus, teadmised ning oskused annavad meile kõigile õiguse ja kohustuse luua koos paremat elu iga päev, iga mõtte, iga teoga. Teeme siis seda üheskoos.

 

Tänan au eest olla tunnustatud Tartumaa maavalitsuse teenetemärgiga „Tartumaa kuldne tammeoks“.

 

Edu meile kõigile!

Täna on pidupäev meil kõigil.

Palju õnne!

 

24.02.2016

Elle Ott

Loetumad