7.9 C
Kambja
Reede, 29.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEesti õhuvägi osaleb õppusel Kevadtorm

Eesti õhuvägi osaleb õppusel Kevadtorm

Suurbritannia kuninglike õhujõudude hävitaja Eurofighter Typhoon. Foto: kaitsevägi 

Suurõppusel Kevadtorm, osaleb ka Eesti õhuvägi koos liitlastega. Seetõttu võib õhus märgata meie ja meie liitlaste erinevaid lahinglennukeid.

Õppuse peamine territoorium asub Lõuna-Eestis ja seega on siinses taevas rohkem lennuvahendeid.

Õhuharjutuste käigus toimuvad ka madallennud. Vältimaks korduvaid ülelende püüab õhuvägi hajutada madallendude lennumarsruute. Madallennud toimuvad ohutus kõrguses, mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga) ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal. Madallennu harjutused on kooskõlas Eesti seadustega ning neid sooritatakse kokkuleppel lennuameti ja Lennuliiklusteeninduse AS-ga.

Plaanide kohaselt võib Lõuna-Eesti taevas näha Poola hävitajaid-pommitajaid Su-22, USA hävitajaid F- 15C, Eesti õhuväe õppereaktiivlennukeid L-39 ja meie koptereid R-44. Lende võivad teha ka Suurbritannia hävitajad Eurofighter Typhoon, mis paiknevad rotatsiooni korras Balti õhuturbe programmi raames Ämari õhuväebaasis.

Õppusega seotud lennud toimuvad ajavahemikus 4. -20. mai.

Droonilendude kooskõlastamiseks õppuse ajal õppuse piirkonnas palub kaitsevägi kontakteeruda Eesti õhuväe õhuruumi planeerimise ohvitseriga telefonil 5681 4126.

 


Samal teemal:

 

Loetumad