Talgupäevad Aarike hooldekeskuses

966

HEADEL TEGUDEL HOOG SEES: Tänavuste talguliste jõul ning tahtel lammutati Aarike hooldekeskuse territooriumil vana kuur ja tehti korrastustöid. Foto: Elle Ott 

Talgupäevadele andsid esmaspäeval, 2. mail hoo sisse tegevusjuht Inga ja kliendid Virve ja Andrei, kes korrastasid alumise maja püsilillepeenrad, istutasid lilli kärusse ja kändudesse ning riisusid muru.

Koos majandustehnik Margusega vaadati üle rehad, labidad ja muud tööriistad, et need oleksid ikka korras ja neid jätkuks laupäeval talgulistele. Ees ootas ju peahoone ümbruse heakorrastamine, kuuri lammutamine, klientidele puhkeala kujundamise jätkamine ja Kambja kalmistul hauaplatside hooldamine.

Lions Tartu Tamme klubi esindajatena osalesid talgupäeval Toivo Kangro, Enn Pekk ja Gunnar Leht.

Talgupäeva töödest ja tegemistest võtsid osa Tiia Rehemaa, Ülle Parts, Silja Kattai, Helen Rähni, Andre Grigorjev, Aino Elmet, Enn Peda, Margus Elmet, Inga Ott, Lehar Aare, Karin Kirsipuu ja Virve Mitter. Traktoritööd olid usaldatud Margus Kriivale ja Aivar Viinalassile.

Gerli-Kertu Rehemaa (12) ja Johanna Aare (6) olid tublid abilised pottidesse mulla panemisel lillede istutamiseks.

Tööpäeva lõpuks olid talgulised lammutanud vana kuuri ja riisunud peahoone ümbruse. Nad olid istutanud lilli ja värskendanud ilupõõsaste mulda ning külvanud neile väetist.

Töine laupäev lõpetati ühise grillimise ja mõttetalgutega sel teemal, mida tuleks lähiajal veel teha, et Aarike ei kaotaks oma ilu kauni looduse keskel.

Tänusõnad Urve Kährile, kes valmistas talgulistele maitsvad ahjukartulid ja salati.

Kõik Aarike töötegijad kogesid, et väga paikapidavad on sõnad, mida on öelnud „Teeme ära“ talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür: „Talgupäev on heade inimeste, heade mõtete, heade tegude, heade emotsioonidega eriline päev, mis annab jõudu ning püsib nii meeles kui ka südames kõigil eestimaalastel.“

Talgud jätkusid esmas- ja teisipäeval Aarike korterelamu ümbruse ja lammutatud kuuri platsi korrastustöödega.

Ees ootab veel hauaplatside korrastus.

Tartu kristliku noortekodu kasvandikud sel korral Aarike talgupäevale ei jõudnud, sest olid reisil Saksamaal, kuid nad lubasid tulla siis, kui meil on jälle suuremad tööd käsil.

 

Aitäh tegijatele!

Talgujuhi rollis olnud Elle Ott

Kino maale
EelmineÜlevaade vallavolikogu aprilliistungil otsustatust
JärgmineKooliolümpiamängud kutsuvad noori võistlustulle