13.9 C
Kambja
Neljapäev, 28.03.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

Sõnad ja teod

VÄÄRTUSTELE MÕELDES: Koolilaskepäeval Kambja perekivi juures ühise pildi tegemine on mõneti tänuriitus, sest perede toeta oleks lastel raske sirguda.

Haridusminister Tõnis Lukas palus inimestel sõnastada kaunikõlalisi eestikeelseid lauseid.

Fränk Feirik (I kl, aastal 2008):

„Ilus!“

Tagasiside aastal 2016:

Fränk Feirik austab tänini reeglit, et tuumakat teadmist või arvamust tuleks väljendada täpselt ja sõnaküllusevabalt.

 

Lille Välja (I kl, aastal 2008):

„Hommikul vara äratas ema mind üles ja sõitsime Tartusse Doklubi noorteturniirile judos. Algul maadlesin ühe poisiga, keda ma võitsin. Siis kaotasin ühe kohtumise ja ma ei tahtnudki enam võistelda. Aga ema julgustas mind ja ütles, et võistlema peab lõpuni. Ehmatasin ära, kui kohtumise algul nägin vastasel kollast vööd. Tegin kummarduse, natukese aja pärast tegi vastane mulle heite ja sai hinde „koka“. Siis õnnestus minul teda heita ja kinnihoidmisega saavutasingi oma teise võidu.

Need olid minu esimesed judovõistlused.“

Tagasiside aastal 2016:

Võistlusspordile on Lille Välja seni truuks jäänud, kuid nüüd on tema alaks triatlon.

Ta on saavutanud korralikke tulemusi nii Eestis kui teistes riikides võisteldes.

 

Aaron Teesaar (II kl, aastal 2009):

„Kui aitad teist inimest, siis saab ka tema teisi aidata. Ühel nädalavahetusel sadas maha väga paks lumi. Meie isaga lõikasime ära puuoksad, mis olid teele murdunud või vajunud. Pärast seda sai traktor tulla külateele lund lükkama ja vanemad inimesed ei pidanud käsitsi lund rookima. Meie isaga tegime heateo ja sellest sündis teine heategu.“

Tagasiside aastal 2016:

Varakult omandatud valmisolek abivalmiduseks ja praktiline meel on Aaron Teesaarele jätkuvalt iseloomulik.

 

Kevin Paide (II kl, aastal 2009)

„Minu lemmikkoer on Kuti, kes on väga sõbralik. Kui ma olen maal, siis on Kuti minuga igal pool kaasas. Talle meeldib minuga mängida. Arvan, et lemmikloom on inimesele väga tähtis. Ta ei tee kunagi inimesele halba.“

Tagasiside aastal 2016:

Lemmiklooma eest hoolitsemine on ilmselt veelgi võimendanud Kevin Paide loomupärast tahet olla sõbralik, heatahtlik, kohustetundlik, püüdlik ja toimekas.

 

Iris Peterson (I kl, aastal 2008):

„Kümne aasta pärast tahaksin õppida ülikoolis. Mina aitan Eestit sellega, et õpin koolis hästi.“

Tagasiside aastal 2016:

Kõigil kooliaastatel usinalt ja edukalt teadmisi kogunud Iris Peterson võitis nii tänavuse maakondliku ajalooolümpiaadi kui koostas hea hinnangu pälvinud uurimistöö nimedest ja sai kutse emakeeleolümpiaadi lõppvooru.

 

Kristen Loid (I kl, aastal 2008):

„Mul on peale kooli palju vaba aega.

Kui ma koolist koju tulen, siis ma hakkan õppima. Pärast ma mängin arvutis. Mulle meeldib vabal ajal kõige rohkem sporti teha. Ma käin esmaspäeviti ja neljapäeviti rahvastepalli trennis. Meie treeneri nimi on Katre Pind.

Mul on palju sõpru. Osa neist elab Kambjas, aga mõned elavad kaugemal. Sõpradega koos saan mängida.“

Tagasiside aastal 2016:

Vanuse kasvades jääb igal õppuril vaba aega vähemaks, kuid Kristen Loid on kasutanud seda piiratud ressurssi mõistlikult ja suure kasuteguriga.

Ta on edukalt kosutanud nii oma vaimu kui keha – on olnud võrdväärselt tubli õppija, sportlane ja e-mõttemängude harrastaja. Tema sõbralik ja viisakas elustiil on mõjunud eeskujuandvalt.

 


Samal teemal:

Loetumad