-2.2 C
Kambja
Laupäev, 20.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivRongiliiklus viiakse talvisele ajakavale

Rongiliiklus viiakse talvisele ajakavale

LÕPPJAAM: 2. oktoobrist on kagusuunal senise Piusa peatuse asemel lõpppeatuseks Koidula raudteejaam. Foto: Heigo Mägi 

Alates porikuust ehk oktoobrist sõidavad rongid Jõgeva-Tartu lõigul taas kiiremini. Raudteeremont jätkub ning mõnedel lõikudel teenindab Elron reisijaid endiselt osaliselt bussidega. Tartu – Koidula liinil hakkab 3. oktoobrist kehtima talvine sõidugraafik.

“Alates oktoobrist on Jõgeva – Tartu lõigul võimalikud taas suuremad sõidukiirused ja sõiduaeg väheneb 5–10 minuti võrra,” ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Lühema sõiduaja pakkumiseks korrigeeritakse Ida- ja Kagusuuna reiside sõiduplaane. Alates oktoobist uuendab Elron sõiduplaane nii Tallinn – Jõgeva – Tartu liinil kui ka Tartu – Koidula ja Tartu – Valga liinil. Edelasuunal, Läänesuunal ning Aegviidu ja Narva liinil jäävad kehtima senised sõiduplaanid.

Raudteeremont kestab novembrini

“Remondihooaeg raudteel kestab sel aastal kuni novembrini,” lisas Ronnie Kongo. “Reisijate huvidest lähtuvalt toimib rongiliiklus ka remonditavatel lõikudel ning vaid osaliselt, remonttööde teostamise ajal, teenindab Elron reisijaid asendusbussidega.”

Kolmel päeval nädalas –  teispäeval, neljapäeval ja laupäeval –  teenindab Elron reisijaid osaliselt asendusbussidega Tapa – Kiltsi ja Tapa – Tartu lõigul.

Tartu-Koidula liinil hakkab kehtima talvine sõidugraafik

Seoses suvehooaja lõppemisega on 2. oktoober sel aastal viimane päev, mil Tartu-Koidula rongid ka Piusale sõidavad, sealt edasi hakkab Koidula liinil kehtima talvine sõidugraafik.

Remondid Tapa-Tartu raudteelõigul

5. aprillil alustas taristuomanik AS Eesti Raudtee rekonstrueerimistöid Tapa-Tartu raudteelõigul. Jätkus eelmisel aastal alanud kapitaalremont, mille käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitis (ballast, rööpad, liiprid), vajadusel laiendatakse muldkeha ja suurendatakse kandevõimet ning remonditakse ülesõidukohad (katte vahetus, tõkkepuud).

Remongiaegse sõiduplaani koostab Elron koos remondi tellija Eesti Raudteega, arvestades reisijate huvidega võimalikult suures mahus. Neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täies mahus. Vaid kolmel päeval nädalas (T, N, L) ning seda vaid päevasel ajal asendatakse rongid osaliselt bussidega, hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega.

Detailset infot sõiduplaanide kohta saab Elroni kodulehelt või tasuta rongiinfo telefonilt +372 616 0245 ja http://www.elron.ee.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel. 2015. aastal saabus 98,46% diisel- ja 99,35% elektrirongidest lõppjaama õigeaegselt. Elron plaanib 2016. aastal teenindada 6,6 miljonit reisijat. Ettevõttes on 306 töötajat.

 

Loetumad