0.9 C
Kambja
Teisipäev, 23.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

Julgust kogumas

 

19. jaanuaril sõidutati Alatskivi lossi etlusvõistlusel mõõtu võtma Tartu maakonna õpilased. Esindatud oli ka Kambja kool.

Üles tuli astuda „vabakavaga“ – ühe luuletuse ja ühe proosakatkendiga. Vanuserühmi oli kolm: 4. – 6. kl, 7. – 9. kl ja gümnaasium.

Seekord sai suurte kogemustega Andrus Pajumägi endale seltsiks ka kaks noort etlejat. Julgust ja enesekindlust käisid kogumas Marie Värnik 4. klassist (juhendaja Christi Olep) ja Eneli Tollimägi 5. klassist (juhendaja Toivo Ärtis). Nad said esinemisega kenasti hakkama, Enelini ei löönud verest välja ka see, et sama proosateksti(!) loeti veel pisut enne teda.

Palju kasulikke näpunäiteid jagas žürii liige, endine näitleja Malle Pärn. Ta kiitis ja julgustas kõiki etlejaid, luges ka ise luuletuse ja ülistas eesti keele ilu. Õpilased said teha ringkäigu ka ilusas lossis. Andrus aga valiti Tartumaad esindama vabariiklikus voorus Saaremaal.

Tiina Tiideberg
Kambja kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja

Loetumad