-1.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Toodagu meile välja, millega me pole hakkama saanud, millega oleme jänni jäänud.“

„Toodagu meile välja, millega me pole hakkama saanud, millega oleme jänni jäänud.“

Kambja vallavanem Ivar Tedrema. Foto: Heigo Mägi

Ivar Tedrema. Foto: Heigo Mägi

„Toodagu meile välja, millega me pole hakkama saanud, millega oleme jänni jäänud. Aga sellele me pole siiani vastust saanud. Ilmselt pole kellegil seda vastust võttagi“, kommenteeris Maalehel valdade sundliitmist Kambja vallavanem Ivar Tedrema.

“Meie 2600 elanikku paiknevad kaks korda suuremal pindalal kui Ülenurme, samas on nende elanike arv üle kahe korra suurem kui Kambja vallal. Nii tekib tulevases volikogus olukord, kus piltlikult öeldes Kambja poolse rahva hääl jääb nagu hüüdjaks hääleks kõrbes.

Ülenurme on kõik haldusreformi kriteeriumid täitnud. Kui seaduses näpuga järge ajada, siis miks neid nüüd karistatakse.

Esitame oma argumendid valitsusele, miks me ei taha kellegiga sundliituda ja loodame, et need võetakse arvesse. 5000 elanikku ei tohiks olla mingi norm nagu aamen kirikus.

Kambja vald leiab, et sundliitmine Ülenurme vallaga ei too kummalegi kasu.“, rääkis Tedrema.

Valitsus tegi hiljuti ühinemisettepaneku 51 omavalitsusele, kus elab vähem kui 5000 elanikku. Plaan näeb ette Kambja ja Ülenurme valla liitmist üheks omavalitsuseks. Liitmise vastu on teiste hulgas ka Ülenurme vald.

Loe pikemalt Maalehest

 


Samal teemal:

Loetumad