5.9 C
Kambja
Reede, 26.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivKülalisõpetajad andsid tunde

Külalisõpetajad andsid tunde

 HUVITAV : Külalisõpetaja Kristjan Piir tutvustas õpilastele oma tööd tootmistehnoloogia juhina. Foto: Toivo Ärtis

Mina tulin täna hommikul tagasi kooli, et rääkida teiega veidi sellest, mis toimub väljaspool kooli.“ – sellise sissejuhatusega alustas oma esimest tundi külalisõpetaja Kristjan Piir, kuid samas rollis kohtusid Kambja õpilastega ka Inna Vesi ja Gundo Roosve.

Elva suures elektroonikafirmas Enics Eesti AS tootmistehnoloogia juhina töötav Kristjan Piir oli põhjalikult valmistunud oma elu esimesteks koolitundideks. Kui ta kohtus 9. klassi õpilastega, rõhutas ta tehast ja oma tööd tutvustades aspekte, mis seondusid füüsikaga, sest tunniplaanijärgselt oli õpilastel selle aine tund. Aasta nooremate õpilastega kohtudes tuli külalisõpetajal luua seoseid keemiaga, kuid ka see ei valmistanud talle raskusi, sest tööstuselektroonikat tootvas tehases on laialdased teadmised vajalikud. Seitsmendate klasside õpilasi üllatas Kristjan Piir faktiga, et rahvusvahelise taustaga firmas töötades peab ta pidevalt suhtlema ka inglise keeles.

Külalisõpetaja Gundo Roosve, kes töötab kinnisvaramaaklerina firma Uus Maa Tartu büroos, populariseeris kaheksanda ja üheksanda klassi õpilaste seas ettevõtlikku meelt ja ettevõtlust.

“Tagasi kooli” karjäärikuu külalisõpetajaks Kambjas oli ka Kõrveküla lasteaia Päikeseratas õpetaja, Tartu valla alaealiste komisjoni juht Inna Vesi, kes kohtus kolme tunni jooksul nii 5. kl, 4. kl kui 3. kl õpilastega. Kõigi klasside õppurid leidsid tagasisideringides, et külalisõpetaja jutus oli kasulikke mõtteid, toredaid soovitusi ja häid nõuandeid.

Külalisõpetajad jõudsid Kambja kooli ülemaalise kodanikualgatusliku ettevõtmise “Tagasi kooli” kaudu.

Toivo Ärtis

Loetumad