Naiskodukaitse ootab oma ridadesse

1353

Naiskodukaitse loodi Kaitseliidu ülemaalise naisorganisatsioonina 1. septembril 1927, saadeti laiali 27. juunil 1940 ning taastati 20. septembril 1991. Organisatsioon koosneb 15 ringkonnast, igas maakonnas oma. Kastre vallas tegutseb praegu Tartu ringkonna Lõuna-Tartumaa jaoskond. Enne sõda tegutsesid siin Haaslava, Mäksa, Võnnu, Kastre ja Järvselja jaoskonnad. Jaoskondadel olid oma rahvatantsurühmad ja laulukoorid. Korraldati pidusid, loteriisid ja einelaudu, mille käigus koguti raha kohalike Kaitseliidu üksuste tegevuse toetuseks, endi jaoks aga erinevaid kursusi, loenguid ja õppereise.

Ka tänapäeval on Naiskodukaitse liikmel võimalusi erinevateks tegevusteks ja enesearenguks. Meiega liitudes läbid baasväljaõppe, mis annab põhiteadmised tegutsemiseks naiskodukaitsjana. Meil on kaheksa põhieriala: esmaabi, side- ja staabitöö, välitoitlustamine, formeerimine, sporditegevus, noorte juhtimine, kultuuritegevus, avalikud suhted. Uueks tegevussuunaks on saamas elanikkonna kaitse ja evakuatsioon (koostöös PPAga).

Meiega tegutsemine pakub vaheldust igapäevarutiini – pereema, aednik, raamatupidaja, suurtalunik või apteeker võib meil olla staabiassistent, meedik, välikokk, laskur, noortejuht või hoopis koolitaja.

Naiskodukaitse on igas vanuses naise jaoks, meiega liitumine on vabatahtlik, küll aga ootame enesele võetud kohustuste täitmist. See on võimalus koos Kaitseliiduga anda oma jõukohane panus Eesti riigi ja oma kodu kaitseks.

Praegu tegutseb Lõuna-Tartumaa jaoskond põhiliselt Kastre vallas, kuid loodame leida huvilisi endaga liituma ka lähivaldadest. Seetõttu on selleaastane külalisõhtu planeeritud Ülenurme.

Kui sul tekkis huvi meie tegevuse vastu ja sul on küsimusi, tule 5. märtsil kell 19.00 Ülenurme pere- ja noortekeskusesse. Ootame sind!

Naiskodukaitse Lõuna-Tartumaa jaoskond

Kino maale
Eelmine2019. aasta arvude keeles
JärgmineÜlenurme gümnaasium kutsub!