-2.2 C
Kambja
Reede, 19.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivEdu jätkub - BC Kambja alistas Krossarid

Edu jätkub – BC Kambja alistas Krossarid

Eile tomus Kambja spordihoones BC Kambjal selle hooaja kolmas karikamäng. Seekord alistati kodusaalis Krossarid (kellele see on samuti kodusaaliks).

Kui eelmise aasta lõpus käidi mängimas viie mehega ja vahel isegi ei suudetud viit meestki kokku saada, siis sel hooajal on komplekteeritud paremini. Üles on antud 21 meest, mänguks aga tohib olla võistkonnas 12 meest ja on tekkinud tihe konkurents mängukoosseisu saamisega. Eilne juhtum kajastas seda hästi – meeskonna nimekiri oli juba kohtunikelauda üles antud. kui saali ilmus „vanameister“ Jüri Juhanson. Tema aga ei mahtunud enam meeskonda ja tal tuli sisse võtta treeneriamet.

Kambja mängis täna järgmises koosseisus: Rauno Kiuru, Paavo Kiuru, Andrei Vassiljev, Aarne Mullonen, Raiko Maremäe, Tauri Tartes, Kristjan Käärik, Janek Rumjantsev, Gaspar Värv, Urmas Uueküla, Steve Appleine, Jorma Drenkhan.

Kambja meeskond alustas järgmise viisikuga: Rauno Kiuru, Paavo Kiuru, Andrei Vassiljev, Aarne Mullonen ja Jorma Drenkhan.

Mängu algus näitas, et tõotab tulla üsna närviline kohtumine. Nii vastane kui ka Kambja mehed tegid alguses vigu üsna palju. Esimese tabava viske tegi Paavo Kiuru ja tegi sellega mängu algskooriks 3:0. Seejärel vastas Krossarite meeskond omakorda korviga, ning seisul 5:4 võeti aeg maha. Seejärel suutis aga Krossarite meeskond visata järjest kaks korvi ja seis oli 9:5 Krossarite kasuks. Siis aga suudeti korvi all välja meelitada viga ja ka pall korvi saata ja seisuks 9:8. Esimese veerandaja resultaadiks jäi seis viigiliseks 11:11.

Teise veerandaja alguses tuli platsile Urmas Uueküla, kes platsilt üsna kaua eemal olnud. Ka tema mängulülitumine võttis natuke aega, teenides vastaselt vea viskas vabaviske korvist ikka palju mööda tabamata korvilauda ega rõngast (äss), teise vabaviske aga tabas. Kohtumise teine poolaeg kulges endises rütmis esimene pool Kambja dikteerimisel ja teine pool Krossarite juhtimisel ja nii mindigi poolajale 21:23 kaotusseisus.

Teise poolaja algul suutis Kambja end taas ette rebida 27:25 ja Krossarid võtsid aja maha. Kohe veerandaja algul tegi Paavo Kiuru kaks viga järjest ja oli sunnitud viie veaga platsikõrvale jääma, sellele kaotusele aga vastas meeskond kahe tabava kolmepunktiviskega ja tabava lähiviskega ja edunumbrid olid 35:27. Siis aga tabas Kambjalasi mõõn ja kolmanda veerandaja lõpuks oli seis tablool 35:34.

Neljandat veerandaega alustati närviliselt, üks vastasmeeskonna mängija sai kohtunikega vaidlemise eest tehnilise vea mille eest teeniti kaks vabaviset pluss aut meie kasuks. Vabavisetel aga eksis eelmises mängus 100% -liselt vabaviskeid tabanud Rauno Kiuru. Sellest hoolimata suudeti taas juhtima minna 43:35. Mõni hetk hiljem aga kaotas Andrei Vassiljev palli ja selle tagasi saamiseks tegi ebasportliku vea. Vastasel jäi nüüd kasutada kaks vabaviset ja küljeaut, millest tabati mõlemad vabavisked. Kambjat tabanud mõõna tõttu oli seis taas viigis 44:44. Siis suudeti taas mõõnast üle saada ning tabati keskpositsiooni vise ja Rauno Kiuru vaheltlõike järel tegi Aarne Mullonen kiirrünnakust seisuks 48:44. Krossarid aga suutsid välja meelitada vea Jorma Drenkhanilt, see aga oli tema viies viga ja tuli platsilt lahkuda. Krossarid suutsid visata korvi ja 50 sekundit enne lõppu oli seis 48:46. Krossarid võtsid aja maha.

Peale mõtlemisaega suudeti realiseerida rünnak ja seis oli viigis 48:48. Mängida jäi 20 sekundit, kuid pinge peal suudeti pall toimetada üle poole väljaku käis kõva rabistamine, küll sai vastane näpud söödule vahele ja siis õnneks veeres pall vastasest auti.

17 sekundit suudeti mängida ja aut välja sööta vaatamata tihedale kaitsele ning siis toimetati pall korvi alla, kus oli hästi endale koha leidnud Urmas Uueküla ja tema kerkiski selle mängu kangelaseks tabades korvi ja viies Kambja ette 50:48. Vastased aga enam korralikku rünnakut üles võtta ei jõudnud ja selle tulemusega mäng lõppeski. Kokkuvõtteks võib öelda, et mängu võitsid kogemused.

Kuna Uueküla oli algul ebastabiilne suutis ta lõpuks mängu enda peale võtta ja selle edukalt võiduni juhtida. Temalt kokku täna 6 punkti, 7 lauapalli, 1 vaheltlõige, 2 blokeeritud viset, 1 pallikaotus ja 3 viga. Eilse mängu edukamad korvikütid olid Rauno Kiuru ja Andrei Vassiljev. Esile võiks veel tuua Rauno Kiuru 7 vaheltlõiget ja Aarne Mulloneni 4 resultatiivset söötu. Meeskonna visketabavus oli kahepunktivisetel 40%, kolmepunktivisetel 20% ja vabavisetel 50%.

BC Kambja järgmine mäng toimub kolmapäeval, 7. novembril kell 20.20. Siis kohtutakse Estprestoga.

Indrek Ird
spordireporter,
Koduvald Online

Loetumad