Eriline sündmus erilisel ajal

978
Peopaik sai ilus. Foto: Monica Roosve

Aeg, mis meile on osaks saanud, on olnud keeruline kõigile. Kuid siiski ei saa elu päris seisma jääda. Lapsed on käinud lasteaias ja koolis, õppinud ja toimetanud, eesmärk silme ees. Nii on seda teinud ka Kambja lasteaia Mesimumm Oravakeste rühm.

Mesimummi lasteaeda on õnnistatud, kuna see asub võrratult kauni koha peal. Terve aasta oleme saanud Oravakestega imetleda imeilusat miljonivaadet kaunile Kambja järvele, vaadata ja võrrelda, kuidas järvevaade muutub koos aastaaegadega. Samal platsil sai võimalikuks ka lasteaia lõpuaktus – pärast pikki arutelusid ja elu keerdkäike sai otsustatud, et pidu toimub selles kaunis kohas. Loomulikult pidi arvesse võtma kõiki korraldusi, mis avalike ürituste kohta on riigi ja kohaliku omavalituse poolt tehtud. Seega, nagu nüüdseks juba harjumuseks saanud, olid ka meil igas võimalikus kohas vahendid käte puhastamise jaoks ja 2+2-sildid. Mõistagi oli ka peoplats sätitud korraldustele vastavaks.

5. juuni hommikul hakkas korraldusmeeskond kibekiiresti mööda lasteaia õue sagima. Lasteaia töökas meeskond tegi tõsist koostööd ja kõik sai kibekiiresti valmis. Mõnus sumin saatis päeva nagu mesitarus ikka kombeks. Peopaik oli ilus ning aktuseks valmis ja juba hakkasidki rühma õpetajate silmad helkima rõõmu- ja ka kahjutundest. Nii rõõmus, aga samas ka nii kurb, et lapsed lasteaiast lahkuvad… Alles sai nende mudilastega peetud vahvaid arutelusid hommikuringides, kus igaühel neist oli oma kindel arvamus ja elukogemus, mille põhjal jutustada. Alles see oli, kui abistasime neid häälimises ja luuletuste õppimises. Nii palju on neid toredaid seikasid, mis tõid muige näole ja tegid südame soojaks. Läbi internetiavaruste vanematega viimaseid arenguvestlusi tehes sai lapsi ainult kiita ja tõdeda, et nad on koolivalmis. Pikk suvigi ju veel ees, kus igaüks saab veel oma oskusi lihvida, et 1. septembril julgelt koolipinki istuda.

Üks sülemitäis mumme lendamas kooliteele, mis saab kindlasti olema imeline retk. Igaühel neist on valitud oma meelepärane kool ja koht, kus seda vahvat rada alustada.

Armsad Oravakesed ja Lepatriinud, ilusat ja vahvat kooliteed!

MARGIT SALUOTSA,
Oravakeste rühma juhtivõpetaja

Kino maale
EelmineKiivitaja talu tähistab viiendat suvekontsertide hooaega
JärgmineLäti televisioon filmis Kambja valla kultuuriväärtusi