6.9 C
Kambja
Kolmapäev, 24.04.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivPidulikult aastavahetusse

Pidulikult aastavahetusse

28. detsembril kell 18.00 olete lahkelt oodatud pidulikult aastavahetusse juhatavale kontserdile Kambja kultuurikeskuses. Esinevad noored andekad akordionistid: Henri Zibo ja Mikk Langeproon. 

Esitamisele tulevad klassikalise muusika tippteosed hinnatud heliloojatelt Vivaldi, Bach, Boellmann ja teised.

Kontsert on vaba sissepääsuga!

HENRI ZIBO
alustas akordioniõpinguid 10-aastaselt Haapsalu Muusikakoolis (õp. Sirje Roogla), lõpetades muusikakooli kiitusega. Õpingud jätkusid 2012-2015 Tallinna Muusikakeskkoolis (õp. Aivi Tilk) ning alates 2015. aasta sügisest Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (õp. Tiina Välja). H. Zibo on pälvinud Loode-Eesti regiooni akordionistide konkursil III koha (2008, 2010) ja I koha (2012); VII ja VIII vabariiklikul noorte akordionistide konkursil I koha; telekonkursil “Klassikatähed 2014” II koha ning Lätis, Daugavpilsis toimunud konkursil “Naujene 2016” saavutas II koha. Ta on soleerinud Tallinna Kammerorkestri, Eesti Kaitseväeorkestri ja Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ees ning osalenud meistrikursustel erinevate akordionitippude juures (Mika Väyrynen, Matti Rantanen, Geir Draugsvoll, Mikko Luoma, Claudia Buder ja Andreas Borregaard). H. Zibo on teinud koostööd mitmete eesti muusikute ja heliloojatega, sh Mihkel Poll, Meelis Vind, Johan Randvere, Marcel Johannes ja Katariina Maria Kits, Marten Kuningas, Marek Sadam, Artjom Savitski, Tauno Aints ja maestro Arvo Pärt.

MIKK LANGEPROON
alustas akordioniõpinguid 8-aastaselt Tallinna Muusikakoolis ja lõpetas kiitusega G. Otsa nim. Tallinna Muusikakooli (õp. Tiina Välja), kus talle omistati Otsakooli hõbemärk. Paralleelselt lõpetas ta ka Kadrioru Saksa Gümnaasiumi kuldmedaliga. 2014. aasta sügisest täiendab ta end Helsingis Sibeliuse Akadeemias (prof. Matti Rantanen). M. Langeproon on korduvalt pälvinud auhinnalisi kohti konkursil „Parim noor muusik“, ta on Eesti Noorte Akordionistide konkursi vanema vanusegrupi võitja (2014) ja saavutanud Rahvusvahelisel Vilniuse akordionikonkursil II koha. Teda on valitud Tallinna Muusikakooli parimaks instrumentalistiks (2011) ning kolmel aastal järjest G. Otsa nim. Tallinna Muusikakooli akordioniosakonna silmapaistvaimaks õpilaseks. 2013. aastal pärjati ta Maxima Tulevikutalendi tiitliga muusika-, kunsti- ja kultuuri valdkonnas. Märkimist väärib ka 2014. aastal konkursi Round Table eripreemia ning edukas esinemine telekonkursil „Klassikatähed 2016“. M. Langeproon tegutseb nii solisti- kui kammermuusikuna ja esinemisi on olnud mitmetes mainekates kontserdisaalides nii Eestis kui ka välismaal, Klassikaraadio otse-eetris ja Eesti Televisioonis.

MUUSIKUTE FOND PLMF on ellu kutsutud ooperilaulja Pille Lille eestvedamisel 2003. aastal missiooniga toetada igakülgselt Eesti muusikatalentide ja -valdkonna arengut. PLMF pakub muusikutele täiendõppe- ja esinemisvõimalusi nii kodu kui välismaa lavadel, arendades mitmekülgselt piirideülest koostööd. PLMF kuulub Rahvusvahelise Artistide Manageride Assotsiatsiooni (IAMA), Euroopa Festivalide Assotsiatsiooni (EFA) ja Rahvusvahelise Etenduskunstide Liidu (ISPA) ridadesse ning on Põhja- ja Baltimaade Festivalide Platvormi (NBFP) asutajaliige ja eestvedaja. PLMF korraldab nelja muusikafestivali, kahte suvekooli, erinevaid projekte ja ligikaudu 200 kontserti aastas.

Loetumad